השר גולדקנופף מפרסם כעת התנצלות נוספת: ״בהמשך לגינוי שפרסמתי, ליבי עם כל אלו שנפגעו ובצדק. בלהט הריקודים והמוזיקה לא שמתי גבולות ודווקא כמי שעוזר למילואימניקים, שחרד לשלום החיילים ומתפלל להצלחתם, אני מבקש סליחה. היתה עלי חובה להשתיק את התזמורת במקום וכך אפעל להבא. מבין עד מאוד את הכואבים ומתנצל״.
ישראל וארה"ב הגיעו להבנות: שיחות שליחו של טראמפ עם חמאס יתואמו
לאחר שנטען כי חלק מהמגעים של שליח טראמפ עם ארגון הטרור נוהלו ללא תיאום ישראלי, ישראל וארה"ב הגיעו להסכמה כי כל שיח מול חמאס בנושא החטופים יתואם באופן מלא עם ישראל | לטענת בולהר, חמאס מציעים הפסקת אש של עשור בתמורה לשחרור כל החטופים | כל הפרטים

ראש הממשלה בנימין נתניהו ואנשיו הבהירו בישיבת הקבינט כי נערכו שיחות עם האמריקנים בנוגע לשיח שקיים שליחו של טראמפ, אדם בוהלר, עם חמאס על החטופים והעניינים "חודדו", כך שהשיח המתקיים יהיה מתואם באופן מלא עם ישראל. כך דווח בכאן רשת ב.
עוד נאמר לשרים בישיבת הקבינט כי "הנושא הזה נפתר", ועל פי הדיווחים, חלק מהשיח שניהל שליחו של טראמפ עם חמאס - לא תואם מול ישראל. אמש פורסם, כי בוהלר קיים משא ומתן ישיר עם בכיר חמאס חליל אל חיה, שהיה שותף סוד לתכנון טבח 7 באוקטובר.
בריאיון לכאן 11, אמר שליח טראמפ כי להערכתו יידרשו כמה שבועות עד שישוחררו החטופים. בוהלר הדגיש כי שיחותיו הישירות עם חמאס נועדו לשחרר את כל החטופים, לא רק את מי שמחזיקים גם באזרחות אמריקנית, וציין כי הושגה התקדמות מסויימת במגעים.
"הם הציעו הפסקת אש למשך חמש עד עשר שנים. חמאס יניח את נשקו וארצות הברית ומדינות נוספות יוודאו שלא נחפרות מנהרות ברצועה. בתקופה הזאת חמאס לא יזום שום פעילות צבאית וגם לא ישתתף בפעילות פוליטית. אני חשבתי שזו הצעת פתיחה לא רעה בכלל", אמר.