פרמדיק מד"א ענבר גרין וחובש מד"א נפתלי הלברשטט שהגיעו לזירה ברמת גן סיפרו: "ראינו עשן שעולה מבניין עם הרס רב, שברי זכוכיות, מבין ההריסות ראינו 2 נפגעים מחוסרי הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות קשות בגופם. ביצענו בדיקות רפואיות, אך הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם במקום"
סמוטריץ' על הרצי הלוי: "משתיק דעות, לא שוחח עם סגנו"
שר האוצר הגיב לפרסום לפיו קיבל מידע על תוכניות צה"ל מבכירים בתוך הצבא והבהיר: "גאה בזה שאני מוכן לדיונים" והאשים את הרמטכ"ל הלוי ב"השתקת דעות"
שר האוצר והשר במשרד הביטחון, בצלאל סמוטריץ', התראיין היום (שני) בכאן רשת ב, אחרי הדיווחים לפיו הפעיל "חפרפרת" בצה"ל וקיבל הדלפות בדרכים פסולות.
"באיזה עולם חבר בכיר בקבינט, למה מישהו ברמתי צריך קצינים בתוך הצבא או לשעברים שיספקו לי מידע? למה אני לא מקבל את כל המידע?", מחה סמוטריץ'.
כמו כן, סמוטריץ' הטיח האשמות ברמטכ"ל לשעבר, הרצי הלוי. "הרמטכ"ל הלוי לא אמר את כל האמת לקבינט ולפעמים אמר לא אמת, הוא אסטרטג רע".
לטענתו הלוי "משתיק דעות" בדיוני הקבינט. "אני ביקשתי שיזמנו לקבינט את סגן הרמטכ"ל, אלוף פיקוד צפון וראש אמ"ן, האנשים הכי חשובים במערכה בצפון - הרמטכ"ל התנגד בכול תוקף. זה חמור מאוד. הרמטכ"ל לא שוחח עם סגנו ועם ראש אכ"א במשך חודשים".
"הניסיון להשתיק דעות שלא מתוך הצבא - חמור בעיניי. כשאין דיון בתוך המטה הכללי, כשקוברים רעיונות ותוכניות, אז אם באים אליי ומציעים לי תוכניות שונות כדי שאשקול, זה נראה לי הדבר הכי מתבקש. אוי ואבוי למי שחושב אחרת", גרס.
