השר גולדקנופף מפרסם כעת התנצלות נוספת: ״בהמשך לגינוי שפרסמתי, ליבי עם כל אלו שנפגעו ובצדק. בלהט הריקודים והמוזיקה לא שמתי גבולות ודווקא כמי שעוזר למילואימניקים, שחרד לשלום החיילים ומתפלל להצלחתם, אני מבקש סליחה. היתה עלי חובה להשתיק את התזמורת במקום וכך אפעל להבא. מבין עד מאוד את הכואבים ומתנצל״.
דרכי גישה יופצצו מהאוויר: כך נערך צה"ל ל"תרחיש אוקטובר" בגזרת יו"ש
בצה"ל מתחילים לבנות את השלב הבא במערך ההגנה היישובית | אנשי חיל האוויר ואוגדת איו"ש בונים יחד עם רכזי הביטחון הצבאיים של היישובים תוכנית להגנה אווירית ובלימת מתקפה, שתסייע למגינים בתוך היישובים ותמנע את המשך הקטסטרופה | אם ה' לא ישמור עיר

צה"ל מפיק לקחים ממתקפת 7 באוקטובר ונערך לתרחיש דומה ביהודה ושומרון. לפי הפרסום הבוקר ב'ישראל היום', אוגדת איו"ש, חיל האוויר ורכזי הביטחון של היישובים עובדים בשיתוף פעולה להקמת בנק מטרות אוויריות, להגנה מפני פלישה נרחבת של מחבלים ליישובים ביו"ש.
כבר מתחילת המלחמה החל צה"ל להטמיע ביו"ש גישה המכונה "היישוב כמבצר", מתוך הבנה כי בשעת חירום כל יישוב יצטרך לאבטח את עצמו בשלב הראשון, עד להגעת הכוחות הגזרתיים לכל היישובים.
במסגרת זאת, בחודשים שלאחר הטבח בדרום, החלו בצה"ל לייצר מערכי אבטחה משמעותיים בהרבה ביישובי יו"ש, מה שמתבטא בין היתר בהגדלת סדרי הכוחות והוספת כלי נשק. לאחרונה פורסם ב'ישראל היום' גם על כניסתה לפעילות של יחידת תגובה מיידית למקרה של מתקפה מורכבת.
כעת מתחילים בצה"ל לבנות את השלב הבא במערך ההגנה היישובית. אנשי חיל האוויר ואוגדת איו"ש בונים יחד עם רכזי הביטחון הצבאיים של היישובים תוכנית להגנה אווירית ובלימת מתקפה, שתסייע למגינים בתוך היישובים ותמנע את המשך הקטסטרופה.
על פי התכנון, אמורים להגיע מטוסי חיל האוויר, כלי טיס מאויישים מרחוק ומסוקים, ולהפציץ דרכי גישה ומטרות נוספות, על מנת לשבש את הגישה ליישובים ולנטרל את האיום מהאוויר.
היוזמה החדשה מגיעה כאמור כלקח מהשבעה באוקטובר, אז לקח לחיל האוויר זמן רב להבין מה מתרחש בעוטף עזה, וגם כשהבין התקשה להיות אפקטיבי בתוך בליל האזרחים והמחבלים בכל האזור. האם התוכנית החדשה תבטיח את ביטחונים של המתיישבים ותמנע את תרחיש אוקטובר ביו"ש? ימים יגידו.