השר גולדקנופף מפרסם כעת התנצלות נוספת: ״בהמשך לגינוי שפרסמתי, ליבי עם כל אלו שנפגעו ובצדק. בלהט הריקודים והמוזיקה לא שמתי גבולות ודווקא כמי שעוזר למילואימניקים, שחרד לשלום החיילים ומתפלל להצלחתם, אני מבקש סליחה. היתה עלי חובה להשתיק את התזמורת במקום וכך אפעל להבא. מבין עד מאוד את הכואבים ומתנצל״.
'זכר למחצית השקל' – מה צריכים לדעת לפני שנותנים?
עוברים ליד סניף של 'קופת העיר'? אל תשכחו לבקש את הערכה המיוחדת של זכר למחצית השקל כדי לקיים את המצווה בהידור רב כמה שווה באמת 'מחצית השקל' שהיו נותנים בזמן המקדש, כמה מטבעות נותנים בזמנינו?

מנהג נפוץ ומקובל בכל תפוצות ישראל לתת בחודש אדר, 'זכר למחצית השקל'. בחלק מהעדות נהוג לתת כבר באחד באדר, מיד עם תחילת חודש אדר, יש הנוהגים לתת בין ראש חודש אדר לפורים, יש המקפידים לתת דווקא בתענית אסתר לפני פורים, ויש שמקפידים לתת דווקא בליל הפורים עצמו – כל אחד כמנהגו וכמנהג מקומו.
לנתינת מחצית השקל הקליקו כאן >>>
אף שבזמן בית המקדש נתנו 'מחצית השקל', נהוג בזמנינו לתת שלושה חצאים, כנגד שלושת הפעמים שהכתוב מזכיר 'תרומה' בפרשת 'כי תשא' בה ניתנה לנו מצוות 'מחצית השקל'.
כתבו גדולי הדורות שיש הידור גדול בנתינת ערך של 'מחציתה שקל' האמיתי, שמשקלו לפי השיטות המקילות כשמונה גרם של כסף טהור, ולפי שיטות אחרות עשרה גרמים ואף יותר.
בהתאם לערכו של הכסף, קבעו הפוסקים כי מי שרוצה לתת זכר למחציתה שקל בהידור, ייתן סכום של 40 שקלים כדי לצאת ידי השיטות המחמירות ביותר ולהדר במצווה בשלימות מיוחדת במינה. עם זאת, מאחר ומדובר במנהג ישראל ולא במצווה מהתורה, מי שרוצה להקל ולתת את השיעור הנמוך בלבד, יכול להקל ולתת סכום של 28 שקלים, ועדיין לקיים את העניין של נתינת ערך של מחצית השקל בשקל הקודש.
המנהג הנפוץ הוא לתת שלושה חצאי מטבע, של המטבע הנפוץ. והמקובל ביותר, ובזמנינו נהגו לתת שלושה חצאי דולרים, במטבעות עשויים כסף טהור.
מנהגו של מרן רשכבה"ג שר התורה רבינו הגר"ח קנייבסקי זצ"ל, היה לשמור את המעות הללו של 'זכר למחצית השקל' ולתת אותן בהזדמנות ראשונה לשליח 'קופת העיר', כדי לפרנס בהן עניים ונצרכים.
זאת, בהתאם לעמדתו הידועה של מרן זצ"ל, שהיה חוזר ואומר ש'קופת העיר' היא הצדקה המהודרת ביותר מכמה וכמה טעמים. מטעם זה גם היה מקפיד לתת את ה'מתנות לאביונים' שלו, ביום הפורים, אך ורק ל'קופת העיר' כדי לחלקן בו ביום לעניים ונצרכים.
לנוכח האמור נערכה 'קופת העיר' באופן מיוחד לאפשר לכל יהודי באשר הוא לקיים את מנהג 'זכר למחצית השקל' בהידור מושלם.
לנוחיות בני התורה, ערכות מיוחדות של שלושה מטבעות כסף של חצי דולר, מונחות במוקדי "קופת העיר" שברחבי הערים, כמו"כ במוקד הטלפוני הצטיידו בערכות כאלו, עבור התורמים באמצעות הטלפון ובכך מתאפשר לזַכּוֹת עבורם את הערכות גם בתרומה בכרטיס אשראי.
שימו לב: המנהג הוא לתרום עבור כל אחד ואחד מבני הבית, כולל נשים וילדים, ומי שנהג כך אסור לו לשנות את המנהג.