השר עמיחי שיקלי בראיון ל׳ישראל היום׳ על הסערה שחולל - ״אני לא מצטער לרגע שעודדתי את בכיר השב״כ א' לחשוף את התנהלות רונן בר. א' הציג לי מידע מחקירה שניהל השב״כ נגד בן גביר. נחרדתי ממה שראיתי. ראש הארגון מנהל חקירות נגד נבחרי ציבור. הוא מנצל את הכוח של הארגון כדי לקדם אג'נדה פוליטית. אמרתי לא' שיש חשיבות אדירה שהציבור יכיר אירוע כזה״.
פורסם שמו של הבכיר שאיבד מסמכים מסווגים בר"ג
תת אלוף וינר שמשרת במילואים בפיקוד הדרום ושמו הוזכר לאחרונה בשל קשר לכאורה שקיים עם השר סמוטריץ', הוא זה שאיבד את המסמכים במגדל בר"ג - כפי שנחשף לראשונה ב-ynet. על אף שהמקרה אירע לפני יותר מחודש, והוצאת המסמכים נעשתה ללא אישור, מצ"ח עדיין לא פתחה בחקירה והוא לא הושעה מתפקידו

תת-אלוף במיל' ארז וינר, המכהן כראש מחלקת התכנון של פיקוד הדרום, הוא הקצין הבכיר שנפלו לו מסמכים מסווגים רגישים במיוחד של צה"ל, המסמכים אותרו בשבועות האחרונים בחניון מגדל משרדים ברמת גן על-ידי אזרח שעבר במקום. גורמים בצה"ל ציינו היום (ראשון) כי פתחו בחקירת ביטחון מידע זריזה, שבסיומה התברר כי המסמכים היו ברשות וינר.
לאחרונה הוזכר וינר בפרשייה אחרת לפיה הוא קיים קשר עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ', כפי שפורסם בכאן חדשות. כעת מסתבר שהמקרה של אובדן המסמכים והוצאתם מכותלי הבסיס ללא אישור התרחש לפני כחודש וחצי, אך מאז וינר לא הושעה ולמעשה לא ננקט נגדו שום צעד פיקודי.

ב-Ynet דווח כי בצה"ל אומרים כי מפקדיו לא יכלו לעשות זאת בגלל שחקירת ביטחון מידע שנפתחה עדיין לא הסתיימה, אך וינר לא ניסה להסתיר את התקלה החמורה והודה בכך מיד, לאחר שקב"ט הבניין לו הועברו המסמכים החזיר אותם לצה"ל ודיווח על כך למשטרה.
האירוע מטופל ברמה פיקודית, ובמקביל בצבא עדיין מבררים האם נגרמו נזקים ביטחוניים בעקבות התקלה החמורה. המשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח) לא פתחה בחקירה, ותא"ל וינר לא הושעה מתפקידו.
השר סמוטריץ' התייחס בשבוע שעבר לקשר שנחשף עם וינר, וטען כי הוא "מדבר עם קצינים ואנשי מערכת הביטחון על מנת ללמוד את הפרטים בשטח ולקבל תמונת מצב עדכנית".