אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
ה-BBC: חמאס העניקו "יחס טוב" לחטופים הישראלים
ערוץ ה-BBC בשפה הערבית טען כי הזרוע הצבאית של חמאס העניקה "יחס טוב" לחטופים הישראלים, וכעת הם מואשמים בהקטנת ההתעללות הקשה לאחר ש-BBC הפיקו "כתבת יח"צ" בנושא
רשת BBC המזוהה עם הנרטיב הפלסטיני מואשמת בכך שהמעיטה בתנאים הקשים שבהם הוחזקו החטופים הישראלים בידי חמאס, זאת בעקבות סרטון על החטופים הישראלים שהופק ברשת השידור ומאופיין כ"תעמולה שומטת לסתות" לטובת ארגון הטרור האכזרי.
ב-Ynet דווח כי בערוץ של הרשת בשפה הערבית נטען כי הזרוע הצבאית של חמאס העניקה "יחס טוב" לחטופים הישראלים, וכעת הם מואשמים בהקטנת ההתעללות הקשה שאלה עברו בידי ארגון הטרור, לאחר ש-BBC הפיקו "כתבת יח"צ" בנושא.
ב"טלגרף" הבריטי נחשף כי הערוץ נאלץ לערוך מחדש קטע וידאו שהציג את יחידת הצללים של גדודי עז א-דין אל-קסאם של חמאס, שתוארה כמי ש"מאבטחת" את החטופים הישראלים. בסרטון המדובר הופיעו חטופות ישראליות, שלפי הדיווח "הודו" לשוביהן על היחס שקיבלו.
קמי בדנוק, יו"ר המפלגה השמרנית בבריטניה, אמרה כי הרשת "מלבה קיצוניות ומטעה את הצופים". דבריה נאמרו בעקבות דו"ח של הוועדה לדיווח מדויק במזרח התיכון (Camera), המפרט כיצד BBC בערבית מספק "במה לטרוריסטים".
כזכור בחודש שעבר סרטם הדוקומנטרי של ה-BBC "עזה: איך לשרוד באזור מלחמה", עלה לכותרות בעקבות תחקיר שחשף כי אחד מגיבוריו הוא בנו של בכיר חמאס ועורר סערה.
בפרלמנט הבריטי קראו לחקור האם ב-BBC שילמו כסף לארגון הטרור כדי להפיקו. ראשת האופוזיציה קמי ביידנוק טענה שאם לאחר הבדיקה הפנימית שלהם תימצא הוכחה שכסף שולם לחמאס, צריכה להיפתח חקירה רשמית של יחידת הלוט"ר במשטרה.
