אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
האו"ם במתקפה על ישראל: "חוסר מצפון, יש להחזיר את הפסקת האש"
ברחבי העולם הגיבו לחידוש הלחימה ברצועת עזה. הנציב העליון של האו"ם לזכויות אדם אמר שהוא "נחרד מהתקיפות האוויריות ומההפגזות של ישראל בעזה"
באו"ם ובקהילה הבינלאומית גינו בחריפות רבה את חידוש הלחימה בעזה, ותקפו את ישראל בעקבות התקיפות.
מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, אמר שהוא "מזועזע" "מהתקיפות האוויריות הישראליות בעזה" וקרא לכבד את הפסקת האש בעזה. גוטרש קרא בהצהרה לחדש את הסיוע ההומניטרי בעזה ולשחרר את החטופים שבידי חמאס.
פולקר טירק, הנציב העליון של האו"ם לזכויות אדם, אמר שהוא "נחרד מהתקיפות האוויריות ומההפגזות של ישראל בעזה, שלפי משרד הבריאות ברצועה הרגו מאות בני אדם. זה יוסיף עוד טרגדיה לטרגדיה. הבחירה של ישראל בכוח צבאי נוסף רק תוסיף סבל לאוכלוסייה הפלסטינית שכבר סובלים מתנאים קטסטרופליים".
מוהנאד האדי, המתאם ההומניטרי של האו"ם ברשות הפלסטינית, מסר: "גלים של תקיפות אוויריות ברחבי רצועת עזה משעות הבוקר המוקדמות. זה חוסר מצפון. יש להחזיר לאלתר את הפסקת האש", כך לפי "ווינט".
במשרד החוץ הטורקי אמרו הבוקר: "הטבח של מאות פלסטינים במתקפות של ישראל הבוקר בעזה ממחיש שמדיניות רצח העם של ממשלת נתניהו נכנסה לשלב חדש. ישראל מתריסה נגד האנושות באמצעות הפרות של החוק הבינלאומי וערים אוניברסליים בצורה החמורה ביותר".
מקהיר נמסר: "מצרים מתנגדת לתוקפנות הישראליות המחזירה את המתח לאזור וקוראת לקהילה הבינלאומית לעצור את התוקפנות נגד עזה, כדי למנוע סבב אלימות חדש באזור".
מקור מצרי אמר לעיתון הקטארי אל-ערבי אל-ג'דיד כי "בכירים במנגנון המודיעין הכללי הזמינו משלחת מחמאס להגיע לקהיר בדחיפות, כדי לדון בדרכים לעצירת התוקפנות בעזה".
