מיכאל שמש: דרישת דרעי וה״בריחה״ של ח״כי הליכוד והקואליציה מהדיונים בוועדת החוץ והביטחון: אריה דרעי דורש נוכחות משמעותית של חברי הקואליציה וח״כי הליכוד בוועדת החוץ והביטחון. לטענתו, נוכחות כזו תחזק את התמיכה הקואליציונית בחוק ותבלום את הלחץ המופעל על יו״ר הוועדה ועל הייעוץ המשפטי לשנות את נוסח החוק. גורם בוועדה: ח״כי הקואליציה מפקירים את הדיון בוועדה משום שאינם רוצים ״להתלכלך״. לדברי אותו גורם, רוב חברי הקואליציה שאינם חרדים מעדיפים להיעדר מהדיונים.
סמוטריץ' התעמת עם קרובת החטוף: "שמענו אתכם, תפסיקו לסתום פיות"
אילה מצגר, כלתו של יורם מצגר הי"ד שנרצח בשבי חמאס, הטיחה בשר האוצר: "יש עסקאות על השולחן, ואתה בוחר להקריב עוד חטופים ועוד חיילים" | השר השיב: "למה את חושבת שמותר לכם לסתום פיות כל הזמן"
עימות חריג נרשם היום באירוע הוקרה למשפחות משרתי המילואים ואנשי כוחות הביטחון שנערך היום בכנסת, בין שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לאילה מצגר, כלתו של החטוף יורם מצגר הי"ד שנרצח בשבי חמאס.
סמוטריץ׳ פנה במהלך האירוע לארגוני משפחות המילואימניקים ואמר: "המשך המלחמה ייראה אחרת לחלוטין ממה שנעשה עד כה - לא נחזור על טעויות שנעשו בתחילת המלחמה, לא בסיכון הלוחמים ולא בהמשך אספקה לוגיסטית שמשאירה את חמאס בשלטון. נמשיך עד הניצחון".
בעקבות דבריו, התפתח עימות בין סמוטריץ' לאילה מצגר שהתפרצה לכנס והטיחה בשר: "אתם רוצחים חטופים. יש עסקאות על השולחן, ואתה בוחר להקריב עוד חטופים ועוד חיילים".
סמוטריץ' השיב בהמשך: "למה את חושבת שמותר לכם לסתום כל הזמן פיות של אחרים? יש פה משמר הכנסת? נשארה כאן כנסת מסודרת או שהכול פה זה אנרכיה? אנשים יכולים לפוצץ דיונים? מה זה צריך להיות? שומעים אתכם יותר מדי".
