מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
במקום דיון על החטופים: הממשלה תתכנס לאשר את חזרת בן גביר
שרי הממשלה זומנו לישיבה שתתכנס הערב, מבלי שקיבלו מראש את סדר היום. במהלך הדיון צפויה הממשלה לאשר את חזרת שרי 'עוצמה יהודית' - זאת בעוד הדחת ראש השב"כ רונן בר לא תעלה לדיון
ברקע חידוש הלחימה ברצועת עזה, שרי הממשלה קיבלו זימון לישיבה שתתקיים הערב בשעה 21:00 בערב - בה יאשרו את חזרתו של איתמר בן גביר וחברי מפלגתו לקואליציה.
בניגוד לתכנון המקורי, הדחת ראש השב"כ רונן בר לא תעלה לדיון. בשעה 20:30 תיכנן ראש הממשלה נתניהו לכנס דיון בנושא החטופים עם צוות המו"מ - אך זה בוטל בעקבות ישיבת הממשלה.
עוד קודם לכן, בשעה 20:00, ימסור נתניהו הצהרה מוקלטת לתקשורת.
כזכור, הליכוד ועוצמה יהודית סיכמו היום (שלישי) כי סיעת עוצמה יהודית תשוב היום לממשלת ישראל, ושרי עוצמה יהודית ישובו לממשלה, כך נמסר בהודעה משותפת לליכוד ועוצמה יהודית.
נזכיר כי אמש התקיימו שיחות בין אנשי נתניהו לבין איתמר בן גביר במהלכן נרשמה התקדמות. הממשלה תאשר היום את מינויים של בן גביר ושרים נוספים ממפלגתו לשרים ומחר תתקיים ההצבעה בכנסת.
