מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 29°c
באר שבע 31°c
חיפה 26°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 30°c
אשדוד 28°c
ט"ז אב התשפ"ו | 30.07.2026
תל אביב 29°c
באר שבע 31°c
חיפה 26°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 30°c
אשדוד 28°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בשורות עצובות מהכינרת: מפלס המים ממשיך לרדת

הגשמים האחרונים לא הספיקו לשנות את המגמה – מפלס הכינרת מוסיף לרדת, ומשאיר את ישראל בפני אתגרי משק המים

בשורות עצובות מהכינרת: מפלס המים ממשיך לרדת
הכינרת צילום: קאדם קאסם, איגוד ערים כינרת

הגשמים האחרונים לא הספיקו לשנות את המגמה – מפלס הכינרת מוסיף לרדת, ומשאיר את ישראל בפני אתגרי משק המים. 

על פי מדידות רשות המים, המפלס שנמדד היום (חמישי) עומד על 211.295- מטרים מתחת לפני הים, כאשר חסרים עוד 2.496 מטרים כדי להגיע לקו האדום העליון. מדובר בנתון שממחיש את ההשלכות של שנת הבצורת האחרונה, כאשר המפלס גבוה רק ב-1.705 מטרים מהקו האדום התחתון.

באיגוד ערים כינרת מסבירים כי הירידה במפלס החלה כבר בפברואר וממשיכה בהתמדה. נוסף על כך, זרימת הנחלים והמעיינות בגליל ובגולן – שבדרך כלל ממלאים את האגם במהלך החורף – חלשה במיוחד השנה, מה שמעצים את המחסור במים.

בתוך כך, עונת הרחצה בחופי איגוד ערים כינרת תיפתח באופן רשמי ב-27 במרץ, כאשר החופים השקטים של האיגוד צפויים לקבל מבקרים רבים למרות מצב המפלס.

 

הכינרת מפלס הכנרת גשם

 צבע אדום

art