סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
העתירות נגד פיטורי ראש השב"כ רונן בר: בג"ץ מקפיא את הפיטורים
השופטת גילה כנפי שטייניץ הורתה למשיבים להגיש לטענות העותרים נגד פיטורי רונן בר והוציאה צו ביניים להקפאת המהלך | הדרמה נמשכת
השופטת גילה כנפי שטייניץ הורתה למשיבים להגיש את תגובתם לעתירות עד 72 שעות לפני מועד הדיון שיקבע.
כזכור, אמש החליטה הממשלה על פיטוריו של הראש השב"כ רונן בר. לפי ההחלטה רונן בר יסיים את תפקידו כראש השב״כ ביום ה-10 באפריל 2025 או כאשר ימונה ראש שב״כ קבוע - לפי המועד המוקדם מביניהם. המהלך נעשה בניגוד לעמדת היועצת המשפטית לממשלה.

ארגוני שמאל ומפלגות האופוזיציה הגישו כבר הבוקר עתירות נגד הפיטורים.
בעתירות נכתב: ״הייזום הבהול של פיטורי ראש השב"כ, בעת הזו, בימי לחימה, נעשה כאשר שירות הבטחון הכללי חוקר בימים אלה את אנשי אמונו של ראש הממשלה, המלווים אותו שנים, והבקיאים בכל תג ותו בחייו, בחשד שקיבלו כסף מגורמים הקשורים במישרין ופועלים עבור מדינת קטאר - אותה מדינה שמימנה את ארגון הטרור חמאס שהשית על מדינת ישראל והעם היהודי את האסון הגדול ביותר מאז השואה.״
עוד הוסיפו: ״ייזום הפיטורים נעשה רק לאחר שתחקיר שב"כ על הרקע לאסון השבעה באוקטובר הצביע במובהק על אחריות הדרג המדיני לאסון. הדברים מקבלים משנה תוקף בזמן שראש הממשלה - מונע הקמת ועדת חקירה ממלכתית, וממשלת ישראל כולה מעכבת בגלוי וביודעין מהלך שיכול לבדוק את אחריותה לאסון".
