מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מזוזות נתלשו מבית כנסת ומסעדה כשרה בלונדון – החשד: פשע שנאה אנטישמי
הבעלים של המסעדה שנפתחה רק לפני חודשיים, אמר כי מעולם לא חווה דבר כזה בלונדון. הוא אמר כי בקרוב מאוד יקבע מזוזה חדשה. המסעדן הוסיף כי הוא מאמין שהמעשה היה פשע שנאה מובהק. "כשמישהו עושה את זה, הוא אומר שהוא שונא יהודים"
בשבת האחרונה תועד אדם רעול פנים תולש מזוזות מפתח בית הכנסת של חב״ד וממסעדה כשרה בווסט המפסטד שבלונדון. החשוד, לבוש קפוצ’ון ואוחז במשקה, נראה במצלמות האבטחה כשהוא עוקר את המזוזה מהמסעדה ‘מוס ומייפל’ שבפיירפקס, סמוך לשעה שבע בבוקר. זמן קצר לאחר מכן, ניגש לפתח בית הכנסת הסמוך, תלש גם את המזוזה משם והכניס אותה לכיסו.
צוות המסעדה גילה את הנזק רק למחרת בבוקר והודיע לבעלים והשף, אורי אברהם – ישראלי בן 33 שמתגורר בבריטניה כבר 12 שנים. “זה גורם לי לרצות לחזור לישראל”, אמר לעיתון ‘ג’ואיש כרוניקל’. “איך אני יכול להרגיש בטוח כאן? אם הייתי שם, מי יודע מה היה קורה. אולי הוא היה נכנס עם סכין. אי אפשר לדעת”.
אברהם הביע דאגה עמוקה מהאירוע: “זה פשע חמור. היום מזוזה – מחר סלע דרך החלון. אני מאוד מודאג”. לדבריו, לא חווה אירועים כאלה מאז שהמסעדה נפתחה לפני חודשיים.
הוא סבור שמדובר בפשע שנאה אנטישמי מובהק: “מי שעושה את זה, אומר שהוא שונא יהודים. הוא לא כיוון לחמאס או ישראל – אלא למזוזה, הסמל הכי משמעותי ליהודים. זה מזכיר את מה שקרה בשואה, כשהנאצים תלשו מזוזות. זה אותו הדבר בדיוק”.
משטרת המטרופולין בלונדון אישרה כי התקבלו דיווחים על ונדליזם והתנהגות אנטי-חברתית במסעדה ובבית הכנסת ברחוב פיירפקס. החקירה בעיצומה והחשוד נמלט מהמקום.
