אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
בצל צו המעצר: באירופה ממליצים לנתניהו שלא להגיע לבריסל
קאיה קאלאס שרת החוץ של האיחוד האירופי אמרה כי באיחוד נערכים להחזרת הסנקציות נגד טהרן אם המגעים לא יתקדמו. על תוכנית הטרנספר של טראמפ: "אירופה לא תקלוט פליטים מעזה". והיא לא ממליצה לנתניהו להגיע לבריסל
שרת החוץ של האיחוד האירופי, קאיה קאלאס, הצהירה בעת ביקורה בישראל כי "המטרה העיקרית שלנו היא שאיראן לא תשיג נשק גרעיני".
"אנחנו יודעים שאיראן חלשה יותר מבעבר, ויש כאן חלון הזדמנויות לצמצום הסיכונים", אמרה קאלאס המשמשת גם כסגנית נשיא הנציבות האירופית בראיון לאיתמר אייכנר ב-ynet. "אנחנו רואים מה איראן עושה במזרח התיכון ומעבר לו - היא עוזרת לרוסיה במלחמה נגד אוקראינה ומבצעת פעולות היברידיות נגד מדינות אירופיות. המדיניות שלנו צריכה להיות חזקה יותר".
לגבי תוכנית השיקום לעזה אמרה. "מדינות המפרץ צריכות לתרום יותר, כי כרגע האיחוד האירופי מספק את מרבית הסיוע לפלסטינים. לגבי הממשל בעזה, זה נושא שצריך להיות מוסכם עם ישראל. לחמאס לא צריך להיות תפקיד בניהול עזה, כי זה גם עניין ביטחוני עבור ישראל".
לגבי המצב בסוריה ולבנון אמרה: "הסורים עסוקים כרגע בהחזקת המדינה שלהם ובחיבורה מחדש, ולתחושתי הם לא מהווים איום ישיר על ישראל. אותו דבר לגבי לבנון - יש להם נשיא וראש ממשלה חדשים, והם מנסים להשתחרר מהשפעת חיזבאללה ולשלוט במדינה שלהם. צריך לתת להם את ההזדמנות הזו".
לגבי ההפגנות בישראל נגד הממשלה אמרה: "ברור לנו שזה נושא פנימי של ישראל, אבל כידידים - חשוב שישראל תישאר דמוקרטיה חזקה. ההפגנות אצלכם מראות שהדמוקרטיה חזקה כי יש לאנשים זכות להפגין".
היא נשאלה לגבי צו המעצר של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג נגד ראש הממשלה נתניהו: "ה-ICC הוא ארגון עצמאי ואנו לא מגיבים על ההחלטות שהתקבלו על ידי המוסדות המשפטיים. המדינות החברות יחליטו האם ליישם את צווי המעצר".
לגבי המלצה לנתניהו האם להגיע לבריסל אמרה "אני לא מנהלת את ממשלת בלגיה. אתה צריך לשאול אותם".
