אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
מוצרי החלב שבפיקוח מתייקרים: זה המחיר שתשלמו
ועדת המחירים צפויה לאשר בקרוב עלייה נוספת במחירי מוצרי החלב שבפיקוח, על רקע התייקרות התשומות לרפתנים והשלכות הבצורת
לאחר שנה של יציבות יחסית, מחירי מוצרי החלב שבפיקוח צפויים לעלות שוב, והפעם בשיעור של 1.4%, החל מחודש מאי.
לפי דיווח של כאן חדשות, העלייה הצפויה נובעת מעלייה במחיר המטרה לרפתנים שנקבע על ידי המדינה עקב התייקרות התשומות, בהן עלויות התבואה ומזון לבעלי החיים, וכן בשל השפעת הבצורת על המשק החקלאי.
במהלך החודש הקרוב צפויה ועדת המחירים במשרד האוצר לדון בנושא ולקבל החלטה סופית. אם אכן תאושר ההעלאה, מדובר בהתייקרות שנייה תוך שנה אחת בלבד. הפעם האחרונה שבה עלו מחירי החלב הייתה במאי אשתקד, אז זינקו המחירים ב-4.5% בעקבות הסכם קודם עם החקלאים והתייקרות במדדים הכלכליים.
העלייה הקרובה מגיעה גם בצל בדיקות שערך משרד הכלכלה לקראת חג הפסח בשנה שעברה, מהן עלה כי סל הקניות הממוצע התייקר בכ-4% לעומת השנה שקדמה לה. המשמעות הייתה תוספת של כ-123 שקלים לסל החג של הצרכנים. הבדיקה כללה 155 מוצרים ונערכה בקרב 44 רשתות הפועלות בפריסה ארצית.
