אלמוג בוקר: תמיר עידאן, ראש המועצה האזורית שדות נגב: "מישהו כנראה התבלבל וחשב שחמאס כבר מסר את נשקו והניף דגל לבן. מיד כשנודע לנו על הקיצוץ המתוכנן בכוחות ההגנה ביישובים, פניתי באופן מיידי ללשכת שר הביטחון - וקיבלתי הודעה כי הקיצוץ שתוכנן מבוטל באופן מיידי. ראשי הרשויות בעוטף עומדים כחומה ודורשים את פירוק חמאס מנשקו כתנאי לכל מו"מ"
נתניהו הודיע: ראש השב“כ הבא - מפקד חיל הים לשעבר, אלי שרביט
ראש הממשלה נתניהו הודיע כי החליט למנות את מפקד חיל הים לשעבר, האלוף במילואים אלי שרביט, לראש השב"כ הבא | יצוין כי גם גם לאחר רצח רבין הובא מפקד חיל הים דאז, עמי איילון, לעמוד בראשות שב"כ כדי לשקם את הארגון
ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע הבוקר (שני) כי החליט למנות את מפקד חיל הים לשעבר, האלוף במילואים אלי שרביט, לראש השב"כ הבא.
האלוף שרביט שירת 36 שנים בצה"ל, מהן 5 שנים כמפקד חיל הים. בתפקיד זה הוביל את בניית כח המגן הימי על המים הכלכליים וניהל מערכות מבצעיות מורכבות מול חמאס, חיזבאללה ואיראן.
מלשכת נתניהו נמסר כי "השב"כ הוא ארגון עתיר זכויות, שעבר טלטלה קשה בשבעה באוקטובר. ראש הממשלה משוכנע שהאלוף שרביט הוא האדם המתאים להובלת השב"כ לדרך שתמשיך את המסורת המפוארת של הארגון".
כמו"כ, איזנקוט בירך גם הוא על מינויו של אלוף במיל׳ אלי שרביט, לראש שב״כ. "אלי הוא מנהיג ומפקד בעל עמוד שדרה מקצועי וערכי אשר הצטיין בכל תפקידיו בצה״ל ומהיכרות רבת שנים, אני משוכנע שיקדם את הארגון עפ״י ייעודו ויהיה נאמן למדינת ישראל."
יצוין כי גם גם לאחר רצח רבין הובא מפקד חיל הים דאז, עמי איילון, לעמוד בראשות שב"כ כדי לשקם את הארגון.
אחרי שחרורו מצה"ל מילא שרביט תפקידים ניהוליים בחברת תדיראן גרופ וב-DSIT Solutions, חברת בת של "רפאל" אשר עוסקת במערכות הגנה לתשתיות בים.
על פי פרסום של יוסי יהושוע מלפני כשנתיים, שרביט אף השתתף בהפגנות קפלן נגד הרפורמה המשפטית.

בימים האחרונים עלו שמותיהם של סגן ראש השב"כ מ', בכיר השב"כ לשעבר, שלום בן חנן, אייל ציר כהן, בכיר לשעבר במערכת הביטחון ויאיר שגיא.
