סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
צה"ל תקף "מרפאת" אונר"א שהפכה למתחם פיקוד ושליטה של חמאס
צה"ל ושב"כ מסרו כי הותקף מתחם פיקוד ושליטה של חמאס במתקן אונר"א. "המחבלים הסתתרו במתחם פיקוד ושליטה שהיווה תשתית טרור צבאית ומקום מפגש מרכזי של ארגון הטרור" נמסר
צה"ל ושב"כ תקפו לפני זמן קצר מחבלים של ארגון הטרור חמאס במרחב ג׳באליה. המחבלים הסתתרו במתחם פיקוד ושליטה שהיווה תשתית טרור צבאית ומקום מפגש מרכזי של ארגון הטרור.
בנוסף, המבנה ששייך לאונר"א שימש את גדוד ג׳באליה לקידום מתווי טרור נגד אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה״ל.
טרם התקיפה ננקטו צעדים רבים בכדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים לרבות שימוש בתצפיות מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף.
דובר צה"ל מסר: "ארגון הטרור חמאס מפר באופן שיטתי את הדין הבין לאומי, תוך שימוש ציני ואכזרי במוסדות אזרחיים והאוכלוסייה כמגן אנושי לפעולות טרור. צה״ל ושב"כ ימשיכו לפעול נגד ארגון הטרור חמאס על מנת להגן על מדינת ישראל".
