מבזקים מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

טייסים במכתב התנגדות להמשך הלחימה: "המלחמה משרתת בעיקר אינטרסים פוליטיים"

טייסי חיל האוויר שיגרו מכתב המתנגד להמשך הלחימה ברצועת עזה בנימוק שהמניעים פוליטיים. מפקד חיל האוויר, האלוף תומר בר, איים שמי שיחתום על המכתב - לא יוכל להמשיך לשרת במילואים

טייסים במכתב התנגדות להמשך הלחימה: "המלחמה משרתת בעיקר אינטרסים פוליטיים"
טייסי קרב צילום: דובר צה"ל

טייסי חיל האוויר שיגרו מכתב המתנגד להמשך הלחימה ברצועת עזה בנימוק שהמניעים פוליטיים - וגרמו לסערה בצמרת החיל. מפקד חיל האוויר, האלוף תומר בר, איים שמי שיחתום על המכתב - לא יוכל להמשיך לשרת במילואים, למרות שהמכתב לא כלל איום בסרבנות או בהפסקת התנדבות, כך דיווח רועי שרון בכאן 11.

על פי הדיווח, הפסקה החריפה ביותר שהטרידה את מפקד חיל האוויר: "בעת הזאת המלחמה משרתת בעיקר אינטרסים פוליטיים ולא אינטרסים ביטחוניים. המשך המלחמה אינו תורם לאף אחת ממטרותיה המוצהרות ויביא למותם של חטופים, של חיילי צה"ל ושל אזרחים חפים מפשע, ולשחיקת משרתי המילואים".

לדבריי אחד החותמים, למרות שבמכתב אין איום בסרבנות, האלוף בר הזהיר אותם שמי שיחתום על המכתב לא יוכל להמשיך לשרת במילואים במסגרת החיל. לכן, בר נפגש בימים האחרונים עם מפקדים בחיל ושוחח עימם על הסוגייה. הרמטכ"ל אייל זמיר השתתף בחלק קצר מהפגישה.

גורם צבאי מסר בתגובה כי "כל מה שמפקד חיל האוויר ניסה זה שמילואים פעיל לא יקרא להפסקת לחימה בגין שהמלחמה אישית וממניעים פוליטיים. המשמעות של זה היא חוסר אמון וזה יכול להוביל עד לפגיעה בלכידות ובביטחון המדינה".

דורון קדוש דיווח בגל"צ, כי היוזמה החלה לפני כשבוע וחצי לרוץ בין אנשי מילואים בחיל האוויר. יש כבר מספר טייסים, במילואים ובדימוס, שהסכימו לחתום עליו. לא כל החותמים הם אנשי מילואים פעילים - חלקם לא פעילים.

בימים האחרונים הגיעה לידיעת מפקד חיל האוויר תומר בר היוזמה לפרסם את המכתב, ולכן הוא החליט עוד בטרם הפרסום - לזמן אליו בבהילות את מארגני היוזמה ולשוחח איתם. לא רק מפקד חיל האוויר - אלא גם מפקדים בכירים נוספים בחיל, בהם מפקדי בסיסים, שוחחו עם אנשיהם בנושא.

מדובר צה"ל נמסר: "המכתב לא התקבל בצה"ל".

בחודש שעבר צה"ל הפסיק לצמיתות את שירות המילואים של נווט קרב בחיל האוויר, אלון גור, שפרסם ברשת החברתית "X" רשומה ובה כתב כי פנה למפקד הטייסת שלו והודיע על הפסקת התנדבותו.

בין השאר, כתב גור ש"הגבול נחצה בנקודה שבה המדינה שוב מפקירה את אזרחיה ביודעין ובאור יום, בנקודה שבה השיקולים הפוליטיים הציניים והקרים עולים על כל שיקול אחר, בנקודה שבה חיי אדם איבדו את הערך שלהם, בנקודה שבה ממשלה מתנקשת בשומרי הסף שלה בכל דרך אפשרית, בנקודה שבה המלך נהיה יותר חשוב מהממלכה", דברי הנווט.

חיל האוויר תומר בר מלחמת חרבות ברזל הרמטכ"ל סרבנים

 צבע אדום

art