סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
צה"ל ושב"כ: חיסלנו את מפקד גדוד שג'אעיה של חמאס
בתקיפה חוסל המחבל היתם רזק עבד אלכרים שיח׳ ח'ליל, מפקד גדוד שג׳אעיה בארגון הטרור חמאס אשר פיקד ופשט לנחל עוז בטבח הרצחני ב-7 באוקטובר
צה״ל ושב״כ תקפו אתמול (ד') מתחם פיקוד ושליטה במרחב העיר עזה כקילומטר מכוחות צה״ל הפועלים במרחב. במתחם פעלו מספר מחבלים מארגון הטרור חמאס לתכנון והוצאה לפועל של מתווי טרור נגד אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה״ל.
בתקיפה חוסל המחבל היתם רזק עבד אלכרים שיח׳ ח'ליל, מפקד גדוד שג׳אעיה בארגון הטרור חמאס אשר פיקד ופשט לנחל עוז בטבח הרצחני ב-7 באוקטובר. במהלך המלחמה המחבל קידם והוציא לפועל מתווי טרור נגד כוחות צה״ל ופעל להטמנת מטענים ומלכוד אזורי לחימה.

בשנים האחרונות המחבל שימש כמפקד פלוגה בגדוד וכאחראי תיק המנהור, ובתפקידו האחרון שימש כמפקד פלוגת הנוח׳בה והיה מעורב במספר פעילויות טרור נגד כוחותינו. המחבל התמנה למפקד גדוד שג׳אעיה לאחר שחוסלו מפקד הגדוד הקודם ג׳אמיל ואדיה, ומפקד הגדוד שלפניו ופאם פרחאת.
מדובר צה"ל נמסר: "טרם התקיפה ננקטו צעדים כדי לצמצם את הפגיעה באזרחים לרבות שימוש בחימוש מדויק, תצפיות מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף. ארגון הטרור חמאס מפר באופן שיטתי את הדין הבין לאומי, תוך ניצול אכזרי של מבנים אזרחיים והאוכלוסייה האזרחית כמגן אנושי לפעולות טרור. צה״ל ושב״כ ימשיכו לפעול בנחישות נגד מחבלי ארגון הטרור חמאס".
