איתי בלומנטל: צה"ל - על המרד בגבעתי: "בהמשך לאירוע בחטיבת גבעתי אשר התקיים מוקדם יותר היום מפקד אוגדה 162, תת-אלוף שגיב דהן ומפקד חטיבת גבעתי, אלוף-משנה נתנאל שמכה הגיעו לבסיס ומקיימים שיח עם כלל המפקדים והחיילים. החיילים אשר הובילו את האירוע אשר התרחש מוקדם יותר היום יישפטו בפניי מח״ט גבעתי ויטופלו בהתאם לחומרת מעשיהם. בשיא האירוע היו כ-100 חיילים שעזבו את המסגרת. למעט מחלקה אחת, כלל החיילים שבו לבסיס. באשר להתנהלות מפקדי הגדוד, מדובר במפקדים שלחמו בכלל הגזרות בשלוש השנים האחרות והובילו את לוחמיהם באומץ לב, אנחנו מגבים את ההחלטה לטפל באירועי צעירות ותיקות. האירוע ייתחוקר ובמסגרתו תבחן גם דרך הטיפול של המפקדים באירוע".
נתניהו שיתף קריאה של ח"כ בליכוד לחקור את ראש השב"כ, רונן בר
ראש הממשלה שיתף ציוץ של חבר הכנסת חנוך מילביצקי ממפלגתו בו קרא לחקור את ראש השב"כ רונן בר. "מי שממציא חקירות, רודף נבחרי ציבור, ומטיל אימה על עיתונאים ומקורות – צריך לעמוד לחקירה, לא לנהל אותן", כתב
ראש הממשלה בנימין נתניהו שיתף בצהריים (שלישי) ציוץ של חבר הכנסת חנוך מילביצקי ממפלגתו בו קרא לחקור את ראש השב"כ רונן בר.
מילביצקי כתב: "כשחברי הממשלה וחברי הקואליציה אמרנו פה אחד שאין לנו אמון ברונן בר – ידענו בדיוק למה. ראש ארגון ביון שבתקופתו משתמשים בכלים שנועדו ללכוד מחבלים כדי לצוד אזרחים חפים מפשע, נבחרי ציבור ועיתונאים – הוא אדם חסר גבולות, וסכנה ממשית לחברה".
הוא הוסיף: "מי שממציא חקירות, רודף נבחרי ציבור, ומטיל אימה על עיתונאים ומקורות – צריך לעמוד לחקירה, לא לנהל אותן. אבל רונן בר לא לבד. יש לו גב. גב של פקידי “הדיפ סטייט” שאיבדו כל רסן –שמאפשרים, מגבים ומכשירים רדיפה פוליטית במסווה של שלטון חוק.
זו דריסה של כל חוק. זו שבירה של הדמוקרטיה. וזה חייב להיגמר. רונן בר – וכל מי שמסייע לו – חייבים ללכת. היום", כך מילביצקי.
