אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
צה"ל ושב"כ: חוסל יד ימינו של אחד מראשי הזרוע הצבאית של חמאס בעזה
צה״ל ושב״כ - חיסלו את סייענו הבכיר של מפקד חטיבת עזה בארגון הטרור חמאס: מחבל נח׳בה שהיה מעורב באירוע החדירה במבצע ״צוק איתן״ בשנת 2014 בו נהרגו חמישה לוחמי צה״ל
בפעילות משותפת של צה"ל ושב"כ, חוסל לפני מספר ימים, בתקיפה בעיר עזה, מחמוד אבראהים חסן אבו חצירה, מחבל בחטיבת עזה של ארגון הטרור חמאס.
בשנים האחרונות שימש אבו חצירה כסייעו הצבאי האישי ויד ימינו של בכיר חמאס עז אלדין חדאד, מפקד חטיבת עזה בארגון הטרור חמאס. זאת לאורך המלחמה ובמסגרת ההיערכות למתקפת הטרור ב-7 באוקטובר.
מחבל הנח'בה השתתף באירוע החדירה שבוצע ב-28 ביולי 2014, במהלך מבצע "צוק איתן". באירוע החדירה פשטו מחבלי נח'בה של חמאס לעבר פילבוקס בגזרת נחל עוז באמצעות מנהרה והרגו חמישה לוחמי צה"ל - סמל דניאל קדמי, סמל ברקאי ישי שור, סמל ארז שגיא, סמל דור דרעי וסמל נדב ריימנוד הי"ד, ופצעו לוחם נוסף.
מדובר צה"ל נמסר: "צה"ל ושב"כ ימשיכו לפעול בנחישות לאיתור וסיכול מחבלים על מנת לנטרל כל איום הנשקף לביטחון אזרחי המדינה".
