ספיר לפקין: סגן נשיא איראן עארף: "עלינו להיות מוכנים למצב של מלחמה. האסטרטגיה שלנו היא שלעולם לא נפתח במלחמה, אך אם יכפו אותה, סיום המלחמה לא ייקבע בידי האויבים. הודענו על מוכנות למשא ומתן, אך הפעם אנחנו רוצים הבטחה. ארה"ב באמצע סבב המשא ומתן הקודם שהיה, תקפה את איראן. עכשיו איזו הבטחה יש שהפעם לא יעשו כך? אם נוכל להיות בטוחים שהם מחפשים משא ומתן אמיתי ולא מסווה לתעלול גדול יותר, ננהל משא ומתן"
דיווח פלסטיני: חוסל מחבל מהפיגוע שבו נרצחו 3 ישראלים
הרוצח השלישי מהפיגוע בפונדוק בו נרצחו 3 ישראלים, חוסל על ידי לוחמי הימ״מ בקבאטיה. המחבל מוחמד זכארנה חוסל לאחר שעות של חילופי אש. לטענת הפלסטינים חוסל גם מחבל נוסף שסייע לו
כשלושה חודשים וחצי אחרי פיגוע הירי בפונדוק בו נרצחו שלושה ישראלים, ושמונה אחרים נפצעו, המחבל השלישי בחוליה חוסל. הפלסטינים מדווחים כי כוחות הביטחון חיסלו את מוחמד עומר זכארנה, אחד המחבלים שהיה מעורב בפיגוע בפונדוק בחודש ינואר, בו נרצחו אלעד וינקלשטיין (35), רחל כהן (70) ועליזה רייז (73).
פיגוע הירי באל-פונדוק אירע ב-6 בינואר השנה בשעות הבוקר, בכביש 55 בין אל-פונדוק לקדומים. בפיגוע גם נפצעו שמונה אחרים. ג'עפר דבאסה, פעיל חמאס שתכנן את הפיגוע, חוסל על ידי כוח צה”ל סמוך לשכם כמה שעות לאחר הפיגוע. ב-22 בינואר 2025, חוסלו שניים מהמחבלים שביצעו את הפיגוע, קטיבה א-שלבי ומוחמד נזאל מהג'יהאד האסלאמי.
שלושת המחבלים שביצעו את הפיגוע בכפר פונדוק הגיעו מאזור ג'נין, ירו מטווח קצר באמצע הכביש באמצעות נשקים ארוכים. בנוסף לנרצחים שמונה נפצעו, בהם נהג אוטובוס.
