מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

עוגת טורט אגוזים וקינמון לפסח (לא גבוהה, אבל טעימה מדיי!)

השילוב של אגוזים עם קינמון הופך כל מאפה טוב למשובח במיוחד... קחו מתכון נפלא לעוגה לא גדולה ולא גבוהה, אבל פשוט טעימה בטירוף

עוגת טורט אגוזים וקינמון לפסח (לא גבוהה, אבל טעימה מדיי!)
עוגת טורט אגוזים וקינמון לפסח צילום: שאטרסטוק
  • תבנית אינגליש קייק

 

מצרכים:

  • חצי כוס קמח מצה
  • חצי כוס קמח תפוח אדמה
  • 2 ביצים
  • שליש כוס סוכר
  • שליש כוס שמן
  • 120 מ”ל מיץ תפוזים
  • כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס אגוזים טחונים (+ אגוזים טחונים לשכבה העליונה)
  • חצי כפית אבקת קינמון (+ מעט אבקה לפיזור מלמעלה + 2 כפות סוכר)

אופן ההכנה:

  1. מפרידים חלבונים וחלמונים
  2. מקציפים את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את הרכיבים הרטובים ואז את הרכיבים היבשים וממשיכים להקציף בעדינות.
  3. מעבירים לתבנית ומפזרים עוד מעט אגוזים וקינמון עם סוכר מלמעלה
  4. מכניסים לאפיה בחום של 160 מעלות למשך כ-30 דקות

 צבע אדום

art