יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
מאמצים בלבנון למנוע הסלמה עם ישראל: מעצרים ופירוק מתקני חיזבאללה
לבנון הודיעה על מעצרם של מספר מחבלים שירו לעבר שטח ישראל בחודש שעבר מה שמראה שהמדינה נעשית נועזת יותר במאבקה נגד קבוצות חמושות שערערו את יציבותה. צבא לבנון הודיע גם כי איתר כ-260 מתקנים של חיזבאללה מדרום לנהר הליטאני, ופירק כ-200 מתוכם
ממשלת לבנון נאבקת לשמור על הפסקת האש השברירית עם ישראל, זאת לאחר שישראל הנחיתה מכות קשות על ארגון חיזבאללה מאז 7 באוקטובר 2023, כך דווח בעיתון "וול סטריט ג'ורנל".
על פי הדיווח, לבנון מגבירה את מאמציה במאבק נגד קבוצות חמושות המערערות את יציבות המדינה. צבא לבנון הודיע כי עצר חשודים במעורבות בשיגור רקטות לעבר ישראל ב-22 במרץ וב-28 במרץ, אירועים שקטעו תקופה של שלושה חודשים וחצי ללא ירי מלבנון. בצבא ציינו כי החשודים הם גורמים פלסטינים ולבנונים, וכי נמשכים המאמצים לאתר ולעצור מעורבים נוספים. ארגון חיזבאללה הכחיש כל קשר לשיגור הרקטות, אשר נורו מאזור בדרום לבנון שהיה בעבר בשליטתו.
העיתון הלבנוני "אל-אחבאר", המזוהה עם חיזבאללה, דיווח אתמול כי כוחות הביטחון הלבנוניים עצרו יותר מ-30 בני אדם מאז חודש מרץ בחשד למעורבות בירי רקטות. עם זאת, כל העצורים שוחררו מאוחר יותר, למעט שני פלסטינים ואישה לבנונית, אשר נעצרו באזור א-זהראני שבדרום המדינה.
בנוסף, צבא לבנון הודיע כי איתר כ-260 מתקנים של חיזבאללה באזור שמדרום לנהר הליטאני, ופירק כ-200 מהם. על פי "וול סטריט ג'ורנל", גורמים בממשל טראמפ הביעו תסכול מכך שהצבא הלבנוני אינו פועל בקצב מהיר יותר בנושא זה.
במקביל, דווח ב-Ynet כי מושל ביירות, מרוואן פוג'י, הורה שלשום למשטרה ולגורמים נוספים בעיר על "הסרת כל הסיסמאות, התמונות, הדגלים, הכרזות, השלטים והפרסומות התלויים בעיר, לאורך הכביש המשתרע ממרכז העיר לעיר הספורט", במטרה "להפוך את ביירות לעיר נקייה מסיסמאות ופרסומות עדתיות ופוליטיות". לאחר פרסום ההודעה תועדו כוחות ביטחון בבירה הלבנונית מסירים תמונות של מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה.
