מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 32°c
חיפה 25°c
ירושלים 27°c
בית שמש 27°c
בני ברק 27°c
אשדוד 27°c
כ"ה אייר התשפ"ה | 23.05.2025
תל אביב 27°c
באר שבע 32°c
חיפה 25°c
ירושלים 27°c
בית שמש 27°c
בני ברק 27°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למופלטה מוצלחת וטעימה

מתכון מוצלח למופלטה ביתית, המאפה המזוהה ביותר עם חגיגות המימונה. המתכון המפורט כולל רשימת מרכיבים מדויקת והוראות הכנה ברורות, החל מלישת הבצק הרך ועד לטיגון העדין ליצירת עלים זהובים וטעימים - כך מכינים מופלטה

מתכון למופלטה מוצלחת וטעימה
מופלטה צילום: שרה שבבו

מתכון למופלטה מוצלחת וטעימה / שרה שבבו

המצרכים למופלטה מוצלחת וטעימה:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כפית שטוחה שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 700-650 מ"ל מים

אופן ההכנה למופלטה מוצלחת וטעימה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים ולשים 10 דקות
  2. מחלקים לכדורים בקוטר 4 ס"מ ומניחים במגש עם שמן
  3. השמן צריך להיות בגובה הבצק - נותנים מנוחה לכדורים במשך שעה ויותר
  4. לאחר מכן לוקחים כדור בצק ופותחים אותו ממש דק
  5. מניחים כדור בצק על נייר אפייה מכסים בנייר אפייה נוסף ואז מרדדים הייטב,
  6. מניחים את המופלטה על מחבת חמה וברגע שצד אחד מקבל נקודות של השחמה
  7. הופכים ומניחים מעל מופלטה נוספת וככה ממשיכים עד לסיום טיגון המופלטות
  8. מומלץ לשמור את המופלטות המוכנות בצלחת עטופה בנייר כסף כשהן משומנות בחמאה.
  9. מגישים עם חמאה ודבש ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

מימונה מופלטה מתכון

 צבע אדום

art