מבזקים +
תל אביב 0°c
באר שבע 33°c
חיפה 28°c
ירושלים 31°c
בית שמש 31°c
בני ברק 0°c
אשדוד 0°c
ט"ו אייר התשפ"ה | 13.05.2025
תל אביב 0°c
באר שבע 33°c
חיפה 28°c
ירושלים 31°c
בית שמש 31°c
בני ברק 0°c
אשדוד 0°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לז'אבן נוגט ביתי

מתכון קל ונגיש להכנת ז'אבן נוגט ביתי, קינוח מרנג קליל ומתוק אשר נהוג להגישו כחלק משולחן החג העשיר של המימונה. במתכון כולל הנחיות מדויקות להכנת הסירופ הסוכרי המושלם והקצפת חלבונים אוורירית ויציבה

מתכון לז'אבן נוגט ביתי
ז'אבן נוגט ביתי צילום: אסתי

מתכון לז'אבן נוגט ביתי / אסתי

המצרכים לז'אבן נוגט ביתי:

כוס מדידה לפי – כוס ח"פ קרטון

  • 3 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 חלבונים L

אופן ההכנה לז'אבן נוגט ביתי:

  1. בסיר מכניסים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את המיץ לימון ומנמיכים את האש
  2. מבשלים במשך 25 עד 30 דקות
  3. עד לקבלת סירופ סמיך (יש להיזהר לא להשחים)
  4. בקערת מיקסר מקציפים 2 חלבונים L
  5. כשנהיה קצף לבן מוסיפים פנימה כף אחרי כף מהסירופ החם (חשוב לצנן אותו מעט שלא יהיה רותח אלא חמים) עד להוספת כל הסירופ .
  6. ממשיכים להקציף במשך מספר דקות עד שנהיה קצף נוקשה .
  7. מזלפים את המרנג לתוך כלי או כוסות אישיות ומעטרים בפיצוחים
  8. שומרים בקירור עד להגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

ז'אבן מימונה

 צבע אדום

art