מצ"ח: לא תיפתח חקירה פלילית נגד עומר מיארה בנה של היועמ"שית בהרב-מיארה. מיארה נחשד בגניבת אפוד קרמי מחייל במהלך שירות מילואים ב-2023. המכתב שוגר אמש בתשובה לפניית עו"ד זהבה גור מלפני חצי שנה. "האירוע טופל בתוך היחידה באמצעות הליך משמעתי, כולל הדחת הקצין מהמילואים, ובהיעדר תלונה מהנפגע - לא נמצא צורך בחקירה פלילית". (עידן יוסף)
מישיבות מוכרות: שני צעירים חרדים נעצרו בנתב"ג
השניים, שנגדם הוצא צו איסור יציאה מהארץ בשל אי התייצבותם בלשכת הגיוס, נעצרו והועברו למחנה דן בתל השומר לקראת דיון בעניינם
שני תלמידי ישיבה מישיבות מוכרות נעצרו היום (ראשון) בנמל התעופה בן גוריון בעת שניסו לצאת מהארץ. השניים, שנגדם הוצא צו איסור יציאה מהארץ בשל אי התייצבותם בלשכת הגיוס, נעצרו והועברו למחנה דן בתל השומר.
ארגון "למענך המסייע לתלמידי ישיבה מסר כי המקרה הובא מיד לידיעתם של גדולי ישראל שליט"א, אשר הנחו את אנשי הארגון כיצד לפעול בנושא. בארגון מציינים כי הם "מלווים את הבחורים מקרוב, ברגישות ובשקט, בהתאם להנחיות שקיבלו מפי הרבנים".
על רקע התרחבות התופעה של מעצר תלמידי ישיבה, בארגון מדגישים כי אין להסתמך באופן בלעדי על בדיקת צו איסור יציאה באתר משרד הפנים, וזאת משום שלעיתים קיימת אי-התאמה בין מערכות המידע השונות. "יש להימנע מלהגיע למוקדים רגישים – כמו נתב"ג – מבלי לבצע בירור יסודי ומעמיק מראש", מדגישים בארגון.
