מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
י"ז אייר התשפ"ה | 15.05.2025
תל אביב 21°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"ללא אירועים חריגים": בגופי החירום מסכמים את הלווית הגר"מ מאזוז זצ"ל

צוותי ההצלה וכוחות המשטרה פעלו בפריסה רחבה לאבטחת מסע ההלוויה של מרן הגר"מ מאזוז זצ"ל בבני ברק • כ-30 בני אדם קיבלו טיפול רפואי במצב קל • המשטרה: "ההלוויה הסתיימה ללא חריגים, בזכות שיתוף הפעולה עם הציבור"

"ללא אירועים חריגים": בגופי החירום מסכמים את הלווית הגר"מ מאזוז זצ"ל
מסע הלווית הגר"מ מאזוז זצ"ל צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

בגופי החירום וההצלה מסכמים את מסע ההלוויה של מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר נסים מאזוז זצ"ל, אשר אלפים רבים ליוו את מיטתו מבית החולים "מעייני הישועה" אל ישיבת "כסא רחמים" ומשם לבית העלמין פוניבז' בבני ברק. מסע ההלוויה התקיים תחת מזג אוויר שרבי, ולמרות העומס הרב והחום הכבד, הסתיים ללא תקלות חריגות.

במהלך ההלוויה, העניקו צוותי הרפואה של איחוד הצלה טיפול רפואי ל-27 בני אדם, אשר חלקם נחבלו קלות או התעלפו עקב עומס החום. כוחות גדולים של הארגון, ובהם אמבולנסים, רכבי חירום ואופנועים, נפרסו באזור ההלוויה והעניקו מענה מהיר לנפגעים.

דוברות ארגון הצלה
מסע הלווית הגר"מ מאזוז זצ"ל | דוברות ארגון הצלה

מאיחוד הצלה נמסר כי ההיערכות כללה את כלל הצוותים מבני ברק ומרכז הארץ. ראש הסניף בעיר, אפי פלדמן, וסגנו ישראל אלתר, סיפרו כי מרגע ההודעה על פטירת הרב, ניתנה הנחיה להיערכות מלאה. לדבריהם, זכו להיכנס למעונו של הרב זצ"ל ולהתייעץ עמו לא אחת בנושאי פעילות הארגון בעיר.

גם בארגון 'הצלה' פעלו בפריסה רחבה לאורך ציר ההלוויה. אמבולנס של הארגון ליווה את המיטה לאורך כל הדרך, ועשרות מתנדבים, אמבולנסים וחוליות רגליות הוצבו במוקדים המרכזיים. יו"ר הארגון אושי שלומוביץ ציין כי לאורך השנים טיפלו מתנדבי הצלה בבריאותו של מרן, והדגיש כי מדובר היה בכבוד אחרון ראוי. מנכ"ל הארגון יעקב יוזעף הדגיש את שיתוף הפעולה המלא עם כלל הגורמים, שאפשר את קיומה של הלוויה בצורה מסודרת ובטוחה.

דוברות איחוד הצלה
כוחות ההצלה מאבטחים את מסע הלוויה | דוברות איחוד הצלה

במשטרת ישראל נערכו מבעוד מועד להלוויה ההמונית, תוך תיאום עם גורמי ההצלה והרשות המקומית. מאות שוטרים, לוחמי מג"ב ומתנדבים פעלו לאורך כל היום, באבטחת הציר המרכזי, בהכוונת תנועה ובשמירה על הסדר הציבורי. המבצע עמד תחת פיקודו של סגן מפקד מרחב דן, סנ"צ אליעד אנקרי.

במשטרה סיכמו בסיפוק את המבצע המורכב, שנוהל לאחר מספר הערכות מצב מתואמות, והדגישו כי האירוע עבר ללא חריגים, בין היתר הודות להיענות הציבור להנחיות ולשיתוף הפעולה בשטח. עם סיום מסע הלוויה, כלל החסימות הוסרו והתנועה שבה לסדרה.

הרב מאיר מאזוז הלוויה בני ברק הצלה איחוד הצלה

 צבע אדום

art