מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

האדמו"ר נפטר בשביעי של פסח והובא למנוחות ביום טוב שני

האדמו"ר וגאב"ד פאלטישאן הגאון הצדיק רבי מרדכי שטיין זצ"ל משכונת בורו פארק בברוקלין נפטר בשביעי של פסח והוא בן 84 בפטירתו. בחג השני נערכה לוויה בבורו פארק ורבים ליוו את הרבי בדרכו האחרונה

האדמו"ר נפטר בשביעי של פסח והובא למנוחות ביום טוב שני
האדמו"ר מפאלטישאן זצ"ל צילום: באדיבות המצלם

ברוך דיין האמת: בחג שביעי של פסח הסתלק לבית עולמו האדמו"ר וגאב"ד פאלטישאן הגאון הצדיק רבי מרדכי שטיין זצ"ל משכונת בורו פארק בברוקלין והוא בן 84 בפטירתו.  

האדמו"ר זצ"ל נולד בי"ג אדר תש"א בעיר פלטיצ'ן ברומניה לאביו האדמו"ר רבי ישראל אברהם זצ"ל מפאלטישאן ולאמו מרת שרה ע"ה בתו של האדמו"ר רבי אלעזר טברסקי זצ"ל מפאלטישאן.

בשמחת הברית נקרא 'מרדכי' על שמו של סבו, האדמו"ר רבי מרדכי מטשערנוביל זצ"ל.

בשנת תש"ז היגר עם הוריו לארה"ב. בשנת תשט"ו נכנס ללמוד בישיבת נייטרה של הגאון רבי חיים מיכאל דב וייסמנדל זצ"ל בהרי ניו יורק. בשנת תשי"ח, כשביקר האדמו"ר בעל ה'אמרי חיים' מויז'ניץ זצ"ל באמריקה, חזר עמו לישראל, והמשיך את לימודיו בישיבת ויז'ניץ בבני ברק.

בשנת תש"ך נישא לרעייתו הרבנית מרת רבקה לאה, בתו של האדמו"ר רבי יוסף מאיר כהנא מספינקא-ירושלים זצ"ל.

לאחר נישואיו התגורר בקרית ויז'ניץ בבני ברק, ונסמך להוראה על ידי הגאון רבי פנחס אפשטיין זצ"ל ראב"ד 'העדה החרדית' בירושלים. 

בשנת תשכ"ה עבר לגור בירושלים, שם היה מבאי ביתו של האדמו"ר רבי יהודל'ה הורביץ מדז'יקוב זצ"ל. כמו כן דבק באדמו"ר בעל ה'תורת מרדכי' מויז'ניץ זצ"ל.

בשנת תשכ"ז, בימי ההמתנה לפני מלחמת ששת הימים חזר לארצות הברית לבקשת אביו, כשבדעתו לחזור לאחר המלחמה, אבל בסוף השתקע באמריקה, ומונה למשגיח ומשפיע בישיבת סאטמר בסנז סטריט ולאחר מכן בישיבה הגדולה בקרית יואל.

הרבי היה מקורב לאדמו"ר רבי יואל מסאטמר זצ"ל ודגל בשיטתו הקנאית ואף היה משתתף במחאות שונות. בתשמ"ח עזב את קריית יואל לשכונת בורו פארק בברוקלין, ופתח את בית מדרשו "קהל תפארת מרדכי" ברחוב ה-49, אשר בין השאר הוקם בו גם בית דין צדק בראשותו. במקביל שימש כראש ישיבת מונקאטש והיה בקשר קרוב עם האדמו"ר ממונקאטש.

ארכיון
בכינוס עם האדמו"רים מפשעווארסק וסאטמר | ארכיון

עם הסתלקותו של אביו האדמו"ר זצ"ל בכ"א חשוון תש"נ מילא את מקומו של אביו כאדמו"ר מפאלטישאן. הרבי הנהיג את בית מדרשו בבורו פארק ורבים היו משחרים לפתחו. 

זכה לבנים ובנות, חתנים וצאאצים תלמידי חכמים יושבים על מדין. 

בתקופה האחרונה נחלש לאחר שהתמוטט ושביעי של פסח הסתלק לבית עולמו והלוויתו נערכה ביום טוב שני מבית מדרשו בשכונת בורו פארק דרך בית המדרש מונקאטש ומשם לויליאמסבורג והוא נקבר בבית החיים בלונג איילנד.

תהא נשמתו צרורה בצרור החיים. 

הרבי מפאלטישאן בורו פארק יום טוב שני שביעי של פסח

 צבע אדום

art