איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
הרצוג לשגריר ארה"ב: "עלינו להתמודד עם האיום האיראני בנחישות ובעוצמה"
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל את אמנת שגריר ארה"ב הנכנס מייק האקבי. בהצהרה של השניים התייחס הרצוג לאיום הגרעין האיראני, ואמר כי "המשטר בטהרן ממשיך להפיץ חזון קיצוני של שליטה אזורית וחוסר יציבות, תוך חתירה להשגת נשק גרעיני והצהרות גלויות להשמדת ישראל"
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל היום, את כתב ההאמנה של השגריר החדש של ארצות הברית בישראל, מייקל דייל האקבי. לאחר מכן נשאו השניים הצהרות משותפות וקיימו פגישה מדינית.
מדברי הנשיא: "חברנו היקר, השגריר האקבי, מיכל ואני שמחים ונרגשים לקבל את פניך ואת פני רעייתך היקרה ג’נט, בבית הנשיא. בירושלים, בירת הנצח של מדינת ישראל ושל העם היהודי. אני רוצה להודות לך, מרים, על תרומתך העצומה למאבק למען שחרור החטופים, מאבק שכולנו יודעים שעדיין נמשך.
בדרך כלל, כשמגיע שגריר חדש, אני אומר לו: ברוך הבא לישראל. אבל לך, מייק, אני אומר: ברוך שובך הביתה, אח יקר של ישראל. היית כאן כל כך הרבה פעמים. כמו אברהם אבינו, קיימת את הציווי “קום והתהלך בארץ” לכל אורכה ורוחבה. והבאת איתך רבים כל כך לראות את יופיה הפיזי והרוחני. הפעם חזרתך שונה. הפעם אתה מגיע כשגריר הרשמי של בת בריתנו החשובה ביותר: ארצות הברית של אמריקה. מהלך טבעי לגמרי".
עוד אמר הנשיא: "אני יודע שאתה, מייק, שותף הן לשברון הלב שלנו והן לנחישות המוחלטת לראות כל חטוף וחטופה משתחררים ממנהרות החמאס ושבים ליקיריהם. מיד. כל אחד ואחת. אני מודה לך על הנאמנות הזו שבליבך, ולא פחות – על מחויבותך במעשים. אין דבר דחוף יותר, ואין דבר חשוב יותר מאשר לסיים את הפשע המתועב והמתמשך הזה נגד האנושות, נגד כל נורמה משפטית ואתית – ונגד ה׳ עצמו".
הנשיא התייחס לאיום האיראני: "המשטר של האייתולות באיראן ממשיך להפיץ חזון קיצוני של שליטה אזורית וחוסר יציבות – בעצמו ובאמצעות שליחיו; תוך חתירה להשגת נשק גרעיני והצהרות גלויות להשמדת ישראל. ההיסטוריה לימדה אותנו שכאשר משטר קיצוני מכריז: “מוות לישראל ומוות לאמריקה!” – עלינו לקחת את האיום הזה ברצינות. ולהתמודד איתו בנחישות, בהחלטיות ובעוצמה. למען בטחון עמנו. למען השלום. ה׳ יברך אותך. ה׳ יברך את אמריקה. ה׳ יברך את ישראל. שלום. תודה. וברוכים הבאים!״
