מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מכה לזכאים: הגרלת הענק של "דירה בהנחה" תקועה

האוצר דורש לצמצם את ההטבות ולמקד אותן בפריפריה בלבד, בעוד משרד השיכון מסרב לשנות את מתכונת ההגרלות – והזכאים ממתינים

מכה לזכאים: הגרלת הענק של "דירה בהנחה" תקועה
קרקע בבנייה. אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

ההגרלה הגדולה הבאה במסגרת תוכנית "דירה בהנחה", שתוכננה להתקיים בימים הקרובים לאחר חג הפסח, לא תצא לפועל בזמן בעקבות מחלוקת מהותית בין משרד הבינוי והשיכון למשרד האוצר באשר למתווה התוכנית.

במשרד האוצר דורשים לבצע שינויים משמעותיים בתוכנית, בראשם: מיקוד ההנחות לרוכשים באזורים שבפריפריה בלבד, וכן צמצום בגובה ההנחה הניתנת לרוכשים. מנגד, במשרד השיכון מתנגדים לשינויים אלו ומתעקשים להמשיך לקיים את ההגרלות על פי המתכונת הנוכחית - הכוללת הגרלות גם באזורי ביקוש במרכז הארץ והנחות משמעותיות יותר.

במשרד השיכון מזהירים כי שינוי כזה עלול לפגוע באמון הציבור בתוכנית ואף לצמצם את האטרקטיביות שלה בקרב זוגות צעירים ומשפחות שזכאים לה. בשל המחלוקת שטרם הוכרעה, לא ניתן בשלב זה לקבוע מועד חדש להגרלה הבאה.

"אנחנו מקווים שנצליח להגיע להבנות במהרה, כדי לא לעכב את המענה לזכאים שממתינים כבר חודשים ארוכים", אמרו היום גורמים במשרד הבינוי והשיכון ל'בחדרי חרדים'.

תוכנית "דירה בהנחה", שהחלה לפני מספר שנים ונחשבת ליוזמה המרכזית של המדינה לסיוע ברכישת דירה ראשונה, עוררה עניין רב בקרב עשרות אלפי זכאים. עד כה התקיימו מספר סבבי הגרלות, שבהם חולקו אלפי יחידות דיור במחירים מוזלים, אך הביקוש ממשיך להיות גבוה מההיצע.

האם המחלוקת תביא לשינוי דרמטי בתוכנית – או שמא הצדדים יצליחו להגיע לפשרה שתשמר את המודל הקיים? בינתיים, הזכאים ממתינים.

דירה בהנחה משרד הבינוי והשיכון משרד האוצר

 צבע אדום

art