מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 28°c
חיפה 25°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
י"ט אייר התשפ"ה | 17.05.2025
תל אביב 22°c
באר שבע 28°c
חיפה 25°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תא״ל אביבי נגד השב”כ: ״מוטה, מזיק, חייב הנהגה חדשה״

יו"ר תנועת הביטחוניסטים: "אין מקום לדרג מטרות בעזה – כולן קריטיות. והשב"כ? צריך רענון והחלפה". על עתידו של ראש השב"כ רונן בר: "זה ייגמר בהחלפת ראש השב"כ"

תא״ל אביבי נגד השב”כ: ״מוטה, מזיק, חייב הנהגה חדשה״
ראש השב"כ רונן בר צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

בריאיון  עם בני טיטלבוים בכאן מורשת התייחס תא"ל (מיל') אמיר אביבי, יו"ר תנועת הביטחוניסטים, לשורת סוגיות ביטחוניות ופוליטיות בוערות – מההתמודדות עם החות'ים, דרך המטרות בעזה ועד למשבר סביב ראש השב"כ רונן בר.

על התקיפות האמריקאיות נגד החות'ים, אביבי בירך על חלוקת התפקידים: "בהחלט חלוקת העבודה הזו שאמריקאים מטפלים בחות'ים, ובאמת עושים את זה בצורה רציפה ויומיומית. אנחנו צריכים רגע להתמקד גם בעזה וגם בהכנות לאיראן – וזו החלוקה הנכונה".

על ההתנהלות בעזה והחזרת החטופים, אביבי דחה את הרעיון של דירוג מטרות: "יש שלוש מטרות מלחמה בעזה – לחסל את חמאס, להחזיר את כל החטופים, ולוודא שלעולם לא יהיה שוב צבא טרור ברצועה. אין מקום לדרג, כולן קריטיות למדינת ישראל".

על פרסום החשיפה של אילה חסון אודות שב"כ שכביכול פעל נגד הפגנות ימין: "אני חושב שזה מטורף... איזה סיבה יש לשב"כ לצלם הפגנה חוקית? אין דרך יפה לומר זאת – יש פה גוף שהוא מוטה. זה גוף שצריך לעבור רענון, והנהגה חדשה שתוביל אותו למקומות אחרים".

על עתידו של ראש השב"כ רונן בר: "זה ייגמר בהחלפת ראש השב"כ. למה זה צריך לקרות בצורה שמזיקה לארגון? כמו שצה"ל עבר הנהגה חדשה – גם השב"כ חייב רענון".

ראש השב"כ מלחמת חרבות ברזל איראן עזה חמאס אמיר אביבי

 צבע אדום

art