מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים

תתכוננו להתמכר! מתכון לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים חלומית: בצק רך, שכבת שוקולד עשירה עם נגיעות חמאת בוטנים מטריפה, וגנאש מבריק לסיום מושלם

מתכון לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים
עוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים / ה. בקר

המצרכים לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים:

מתאימה לתבנית חד פעמית ענקית

כוס מדידה אוניברסלית

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים L
  • 1/3 כוס מים

לשכבת השוקולד וחמאת הבוטנים:

  • 5 ביצים L
  • ½ + 1 כוסות סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 כפות קקאו
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • ½ + 2 כוסות קמח

לגנאש:

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות חמאת בוטנים

לקישוט:

  • קרוקנט בוטנים

אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מתחילים ללוש את כל המצרכים לבצק אחיד
  2. במידה והבצק מתפורר מוסיפים כפית מים ומשטחים בתחתית התבנית

הכנת שכבת השוקולד:

  1. טורפים במטרפה או במיקסר את הביצים והסוכר 2-3 דקות
  2. מוסיפים את השמן המים ושאר המרכיבים
  3. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
  4. יוצקים מעל לבצק ואופים בתנור שחומם מראש על 180° כ-35 דקות

הכנת הגנאש:

  1. ממיסים את השוקולד המריר עם השמן והחמאת בוטנים עד לקבלת שוקולד חלק
  2. מקררים את העוגה ומורחים את הגנאש
  3. מפזרים מעל בוטנים מסוכרים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט למתכון: ה. בקר

מאת: נועם זיגדון

מתכון עוגת שכבות חמאת בוטנים שוקולד

 צבע אדום

art