עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
מתכון לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים
תתכוננו להתמכר! מתכון לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים חלומית: בצק רך, שכבת שוקולד עשירה עם נגיעות חמאת בוטנים מטריפה, וגנאש מבריק לסיום מושלם
מתכון לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים / ה. בקר
המצרכים לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים:
מתאימה לתבנית חד פעמית ענקית
כוס מדידה אוניברסלית
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים L
- 1/3 כוס מים
לשכבת השוקולד וחמאת הבוטנים:
- 5 ביצים L
- ½ + 1 כוסות סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 כפות קקאו
- 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית
- 3/4 כוס שמן
- 1/2 כוס מים
- ½ + 2 כוסות קמח
לגנאש:
- 250 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שמן
- 2 כפות חמאת בוטנים
לקישוט:
- קרוקנט בוטנים
אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים:
הכנת הבצק:
- בקערה מתחילים ללוש את כל המצרכים לבצק אחיד
- במידה והבצק מתפורר מוסיפים כפית מים ומשטחים בתחתית התבנית
הכנת שכבת השוקולד:
- טורפים במטרפה או במיקסר את הביצים והסוכר 2-3 דקות
- מוסיפים את השמן המים ושאר המרכיבים
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
- יוצקים מעל לבצק ואופים בתנור שחומם מראש על 180° כ-35 דקות
הכנת הגנאש:
- ממיסים את השוקולד המריר עם השמן והחמאת בוטנים עד לקבלת שוקולד חלק
- מקררים את העוגה ומורחים את הגנאש
- מפזרים מעל בוטנים מסוכרים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט למתכון: ה. בקר
מאת: נועם זיגדון
