מוטי קסטל: תוצאות סופיות רשמיות של הבחירות לליכוד העולמי הערב: ביטן 740 קולות חגואל 685 זוהר 698 חיים כץ 568 קרעי 191 שימו לב שאלו רק מחצית הקולות, (צירי ישראל) מכיוון שחמישים אחוזים מהצירים שייכים למדינות בחו"ל. ממה שאני שומע, מתנהל כעת מו"מ בין ביטן שניצח בארץ לחגואל ששולט ללא עוררין בבחירות לצירי חו"ל, לגבי חלוקת התפקידים ושיתוף פעולה עתידי במוסדות הלאומיים. מכה קשה לחיים כץ שסיים במקום הרביעי בלבד.
בישראל מקווים כי החברות בבית הדין לא יממשו את צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט
בישראל סבורים כי פסק הדין שניתן אתמול בבית הדין הפלילי בהאג עשוי להקל על מדינות החברות בבית הדין להימנע ממימוש צווי המעצר שהוצאו נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט

בישראל מעריכים כי ההחלטה בבית הדין הפלילי בהאג שהתקבלה אתמול (חמישי), תקל על מדינות שחברות בבית הדין לא לממש את צווי המעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט.
ערכאת הערעור של בית הדין הפלילי הבינלאומי קיבלה אתמול את הערעור הישראלי, והורתה לשופטים בתיק נגד נתניהו וגלנט לדון בשאלה אם יש לבית הדין סמכות לשפוט בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני. אמנם הצווים לא בוטלו אך נוצר ספק בנוגע לסמכות בית הדין להוציאם. כך דווח בכאן 11.
כמו כן, ישראל הגישה ערעור מתוקן, לאחר שהקודם נדחה עקב סיבות טכניות, הנוגע לטענה כי יש קודם לאפשר לישראל לחקור את הדברים במערכת המשפט הפנימית שלה, להגשת הערעור היתה התנגדות בקרב גורמים מדיניים ופוליטים, וגם לאחר שהוגש היו שחשבו שיש למשוך אותו בעקבות בחירתו של טראמפ. הוא הוגש בהתאם לעמדת הדרג המקצועי והמשפטי והתקבל.
כזכור כפי שדיווחנו, אתמול (חמישי), מסביבת ראש הממשלה נמסר: "ההחלטה של ערכאת הערעורים של בית-הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג להורות על דיון בטענות ישראל שלבית-הדין אין סמכות לטפל בסוגייה הנדונה, ממחישה את העוול שנעשה לראש הממשלה נתניהו ולשר הביטחון לשעבר, כאשר בית-הדין הוציא צווים מגוחכים בלי שהייתה לו סמכות לכך. ישראל מצפה שבית-הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג יבטל את הצווים לאלתר".