מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 25°c
חיפה 19°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
כ"א אייר התשפ"ה | 19.05.2025
תל אביב 22°c
באר שבע 25°c
חיפה 19°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

זעם קתולי על ישראל שלא תשלח נציג בכיר להלוויית האפיפיור

אתמול ראשי הקהילה הקתולית בישראל שלחו מכתב נזעם לראש הממשלה בנימין נתניהו. "קראנו בדאגה ובכעס רב, על החלטת משרד החוץ הישראלי למנוע משגרירים לפרסם הצהרות אבל לאחר פטירתו של האפיפיור"

זעם קתולי על ישראל שלא תשלח נציג בכיר להלוויית האפיפיור
הוותיקן צילום: שאטרסטוק

רגע לפני הלוויית האפיפיור פרנציסקוס, ישראל בחרה שלא לשלוח נציג בכיר להלוויה שתתקיים מחר. משרד החוץ מחק מוקדם יותר השבוע ציוץ תנחומים על מותו. איתמר אייכנר דיווח ב-Ynet כי אתמול ראשי הקהילה הקתולית בישראל שלחו מכתב נזעם לראש הממשלה בנימין נתניהו.

במכתב נאמר: "קראנו בדאגה ובכעס רב, על החלטת משרד החוץ הישראלי למנוע משגרירים ונציגויות ישראליות מלפרסם הצהרות אבל לאחר פטירתו של האפיפיור פרנציסקוס. החלטה זו, כמו היעדר הודעת תנחומים ישראלית הממשלה, היא בבחינת עלבון חמור לא רק כלפי אזרחי ישראל הנוצרים אלא גם לנוצרים ברחבי העולם".

עוד הוסיפו במכתבם, שנשלח לנתניהו: "הימנעות מביטויי אבל רשמיים בזמן כזה היא בלתי מתקבלת על הדעת ועומדת בסתירה מוחלטת להצהרות החוזרות ונשנות של ישראל על כיבוד הפלורליזם, וכל האמונות הדתיות".

בעקבות אותו מכתב, שנשלח אתמול לראש הממשלה, חשבון ה-X הרשמי של ראש הממשלה פרסם הודעת תנחומים קצרה של נתניהו באנגלית בלבד: "מדינת ישראל מביעה את תנחומיה העמוקים ביותר לכנסייה הקתולית ולקהילה הקתולית העולמית על פטירתו של האפיפיור פרנציסקוס. יהי זכרו ברוך". 

בכיר בכנסיה הקתולית בישראל אמר ל-ynet כי "ההודעה של נתניהו הייתה בגדר 'מעט מדי ומאוחר מדי'. זה גם פורסם רק באנגלית ולא בחשבונות האחרים של נתניהו, ועוד יותר מעליב שאין התייחסות לאבלם של 200 אלף הנוצרים החיים בישראל, שאבלים על מותו של האפיפיור.  וישראל מוסיפה עוד שמן למדורה בכך שהיא שולחת רק את השגריר בוותיקן להלוויה".

ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "מדינת ישראל הביעה צער על מותו של האפיפיור ושלחה מיד לאחר מותו תנחומים למאמיניו. הודעות תנחומים פורסמו הן על ידי הנשיא והן על ידי ראש הממשלה. שגרירי ישראל בעולם חותמים בספרי התנחומים של הוותיקן שנפתחו בכל העולם וצייצו את תנחומיהם. שגריר ישראל לוותיקן הגיע ביום רביעי האחרון לעבור על ארונו של הותיקן ולחלוק לו כבוד ואחרון וציוצים בנושא עלו בכל החשבונות הרשמיים של משרד החוץ. שראל תשתתף בהלווית האפיפיור ותיוצג באופן רשמי על ידי שגריר ישראל לוותיקן".

האפיפיור פרנציסקוס משרד החוץ הוותיקן בנימין נתניהו

 צבע אדום

art