מבזקים מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ראש השב"כ לשעבר: "מרי אזרחי בלתי אלים הוא חובתנו"

במהלך ההפגנה נגד הממשלה הערב בכיכר הבימה, קרא עמי אילון, ראש השב"כ לשעבר, למרי אזרחי בלתי אלים. אילון אמר: "התצהיר שהגיש רונן בר לשופטי בג"ץ הוא אירוע מכונן במאבק על זהותה היהודית דמוקרטית של ישראל"

ראש השב"כ לשעבר: "מרי אזרחי בלתי אלים הוא חובתנו"
עמי אילון צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

ראש השב"כ לשעבר עמי אילון קרא הערב למרי אזרחי לא אלים, במהלך ההפגנה שנערכה ברחבת כיכר הבימה בתל אביב נגד הממשלה. 

אילון אמר: "התצהיר שהגיש השבוע ראש השב"כ רונן בר לשופטי בג"ץ הוא אירוע מכונן במאבקנו על זהותה היהודית דמוקרטית של ישראל! מי שקרא את התצהיר רואה ומבין – הדגל השחור המחייב אותנו שלא לציית – כבר הונף!". 

הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ תקף את ראש הממשלה בהפגנה ואמר: "הנאשם בנימין נתניהו הוא איום ברור, מוחשי ומיידי לקיומה של מדינת ישראל. נלחם באזרחיו ולכאורה משתף פעולה, באמצעות אנשי לשכתו, עם מדינת טרור – קטאר. כל אזרח חייב לדרוש תשובה לשאלה - האם יש בגידה מתוך קודש הקודשים של מדינת ישראל?".

בכירת המחאה שקמה ברסלר התייחסה לדיווח על ניסיון להדיח את בעלה מתפקידו בשב"כ: "הניסיונות של ביבי לפגוע לכאורה בי ובבני משפחתי זה לא באמת מה שהם מנסים לעשות. הם מנסים לפגוע בכולנו, לגרום לנו לפחד. אפשר להרכין ראש ולקוות שהדברים יעברו מעצמם, אבל אני לא מכירה מקרה אחד בהיסטוריה של העם האנושי שהרכנת ראש עבדה, ולכן יש תגובה אחת אפשרית: להישיר מבט ולהיאבק. ואני יודעת להגיד שאם נעשה את זה ביחד, נכון ומדויק אנינו נציל את מדינת ישראל כי אין לנו ברירה אלא לנצח".

עמי אילון שב"כ (שירות הביטחון הכללי) שקמה ברסלר

 צבע אדום

art