רועי קייס: ערוץ אל-חדת׳ הסעודי מדווח ממקורותיו, כי סבב ראשון של מו"מ טכני ישיר בין וושינגטון וטהראן יתקיים מחר בשוויץ. המקורות הוסיפו כי השיחות בין איראן וארצות הברית יתקיימו בציריך שבשוויץ. המקורות ציינו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול היבטים משפטיים שקשורים להסרת הסנקציות המוטלות על איראן. המקורות הבהירו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול את סוגיית הכספים והנכסים האיראנים המוקפאים בקטר. המקורות הדגישו, כי המו"מ הטכני יכלול את סוגיית הגרעין האיראני. עוד צויין כי קטר ופקיסטן ישתתפו בשיחות ובחלק מישיבות המו"מ ישתתפו טורקיה וסעודיה. בדיווח מוזכר גם שבישיבות המו"מ שאינן פומביות ידונו בסוגיות הקשורות ללבנון וחזבאללה
נתניהו הזהיר את טראמפ: “אל תיפול להצעות - חמאס לא באמת רוצה להחזיר את החטופים”
בשיחה טלפונית לפני ביקור רה”מ קטאר בוושינגטון, הבהיר נתניהו לנשיא כי כל הצעה על השולחן היא “הזמנה ל-7 באוקטובר הבא” | מלשכת רה”מ לא נמסרה תגובה
ראש הממשלה בנימין נתניהו הזהיר בשיחה טלפונית את נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, לנהוג בזהירות מול ניסיונות לקדם הסדר עסקה בנוגע לחטופי עזה.
השיחה, כך מפרסם ירון אברהם בחדשות 12, התקיימה זמן קצר לפני ביקורו המתוכנן של ראש ממשלת קטאר בוושינגטון — ביקור שנועד, בין היתר, לדון בקידום מגעים לעסקת חילופי שבויים.
בשיחתם, כך נודע, אמר נתניהו לטראמפ אמירה חריגה ומעוררת מחלוקת: ״יבואו אליך עם הצעות שונות ומשונות. אסור לך לקבל אותן. חמאס מעמיד פנים ולא מתכוון לעמוד באמת מאחורי שום הצעה שכוללת את החזרת כל החטופים. אנחנו לא יכולים לקבל מצב שבו הם נשארים סמוך לגבול שלנו ככוח מאיים. זה לא יקרה. זו הזמנה ל-7 באוקטובר הבא. זה בלתי קביל בציבור הישראלי״.
בכך שידר נתניהו מסר תקיף לטראמפ, שלפיו כל ניסיון להסתפק בעסקת חלקית, שתשאיר בידי חמאס אחיזה טריטוריאלית או כוח צבאי קרוב לישראל, הוא מתכון לקטסטרופה נוספת.
נכון לעכשיו, מלשכת ראש הממשלה לא נמסרה תגובה לפרסום.
