מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

סער: "מודים למדינות שנרתמו לסייע לנו בהתמודדות עם השריפה"

שר החוץ גדעון סער שיבח את הסולידריות הבינלאומית בבית הנשיא, והדגיש: ישראל פועלת תמיד לעזור למדינות בעתות מצוקה - בלי קשר לעמדות פוליטיות

סער: "מודים למדינות שנרתמו לסייע לנו בהתמודדות עם השריפה"
שר החוץ גדעון סער צילום: שלומי אמסלם, לע״מ

במהלך קבלת הפנים החגיגית לסגל הדיפלומטי בבית הנשיא לרגל יום העצמאות, הביע שר החוץ גדעון סער תודה נרגשת לעשרות המדינות שנענו לקריאת ישראל או פנו מיוזמתן כדי להציע סיוע במאבק בשריפה הגדולה המשתוללת בהרי ירושלים.

“אתמול בשעות הצהריים ניהלתי מרתון של שיחות עם מקביליי בעולם - וראיתי רוח של שותפות אמת. מדינות רבות פנו אלינו לפני שביקשנו. אנחנו אסירי תודה”, אמר סער. לדבריו, ישראל רגילה להגיש סיוע הומניטרי לעמים אחרים בעתות משבר - והערכים האלה הם מיסודותיה של המדינה.

סער התייחס גם למצב בסוריה, וקרא לקהילה הבינלאומית לפעול באופן מיידי להגנה על המיעוט הדרוזי, תוך גינוי המשטר הסורי וכנופיות הטרור הפועלות במדינה.

בהמשך, חיזק סער את עמדת ישראל בזכותה להגנה עצמית והזהיר מפני מגבלות בינלאומיות, משפטיות ומדיניות על יכולתה של ישראל להגן על עצמה. “העולם צריך להחליט - לצד ישראל או לצד הציר שמבקש להשמיד אותה. איזון הוא עיוות מוסרי.

גדעון סער השריפה בהרי ירושלים סוריה

 צבע אדום

art