אסף רוזנצוייג: לפי הדוח, המלחמה עם איראן עלתה לארה"ב כ-33.4 מיליארד דולר, ללא עלויות תיקון המתקנים שניזוקו. הדוח מציין השמדה או נזק כבד לארבעה מטוסי קרב מסוג F-15E, למטוס קרב מסוג F-35A ולמטוס תקיפה מסוג A-10, שגם הוא הושמד. בנוסף, 12 מטוסי תדלוק מסוג KC-135 ותשעה מטוסים נוספים הושמדו, וגם יותר מ-30 מל"טים מתקדמים מסוג M-9
דיווח: הספינה שהותקפה ליד מלטה – חלק ממשט טורקי לעזה
הספינה שהותקפה סמוך לחופי מלטה הייתה חלק ממשט טורקי שתוכנן מראש על מנת לשבור את הסגר הימי על עזה | הספינה נקשרה לגורמים הקשורים לארגון IHH שנטל חלק גם בארגון משט המרמרה
הספינה שהותקפה בליל ה-2 במאי סמוך לחופי מלטה הייתה חלק ממשט ימי טורקי שתוכנן מראש לשבור את הסגר הימי על רצועת עזה, כך דיווח הבלוג העצמאי אינטלי טיימס.
לפי אינטלי טיימס, הספינה הוחכרה כבר באפריל 2024 לצורכי המשט, עברה שינוי שם והצפינה את זהותה באמצעות הסתרת מספר ה-IMO – מספר הזיהוי הימי הבינלאומי שלה, כך לפי רועי קייס.
הספינה יצאה מאירופה בסוף אפריל ונותרה תחת מעקב עד לרגע התקיפה. החשיפה שופכת אור על דפוס פעולה מוכר ממשטים קודמים, כמו "משט המרמרה" ב-2010 – שימוש בכלי שיט אזרחיים, הסוואת שיוך וניסיון לעורר לחץ בינלאומי – תוך גיבוי מארגוני סיוע אנטי-ישראלים.
עם זאת, הספינה נקשרה לגורמים הקשורים לארגון IHH שנטל חלק גם בארגון משט המרמרה ב-2010.
נזכיר כי מטוס הרקולס של חיל האוויר הישראלי, המריא לאזור מלטה שעות לפני התקיפה המסתורית. המטוס המריא מבסיס חיל האוויר בנבטים ביום חמישי לקראת השעה 13:00 הגיע למלטה וזמן קצר לאחר שב על עקבותיו חזרה לישראל קצת אחרי השעה 17:00.
המטוס שב ארצה לקראת השעה 21:00 בערך 5 שעות לפני התקיפה. גורמים פרו- פלסטינים, וגם הפעילים על הספינה, האשימו את ישראל בתקיפה שלטענתם בוצעה באמצעות כטב"מי נפץ. גורמי ביטחון בישראל סרבו להתייחס לאירוע אך טענו שעל הספינה גם פעילי תומכי חמאס.
