מבזקים מבזקים +
תל אביב 31°c
באר שבע 34°c
חיפה 30°c
ירושלים 31°c
בית שמש 31°c
בני ברק 31°c
אשדוד 31°c
י"ד תמוז התשפ"ה | 10.07.2025
תל אביב 31°c
באר שבע 34°c
חיפה 30°c
ירושלים 31°c
בית שמש 31°c
בני ברק 31°c
אשדוד 31°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

דיווח דרמטי: ישראל שוקלת עונש מוות למחבלי חמאס מטבח ניר עוז - לראשונה מאז אייכמן

לפי דיווח בריטי, ישראל עשויה להוציא להורג בתלייה 22 מחבלים באשמת פשעים נגד האנושות – מהלך שלא נראה כאן מאז 1962

דיווח דרמטי: ישראל שוקלת עונש מוות למחבלי חמאס מטבח ניר עוז - לראשונה מאז אייכמן
אילוסטרציה צילום: pixabay

ישראל שוקלת עונש מוות למחבלי חמאס מטבח ניר עוז - לראשונה מאז הוצאתו להורג של אייכמן, כך דווח בעיתון הבריטי The Sun. על פי הדיווח, 22 מחבלים שהיו מעורבים בטבח האכזרי בקיבוץ ניר עוז במתקפת ה-7 באוקטובר 2023, מואשמים ברצח, אונס וחטיפת אזרחים, בהם נשים וילדים.

מקורות ביטחוניים בישראל מסרו כי קציני מודיעין עוסקים בניתוח ראיות, כולל מידע ממחשבים ניידים שנתפסו בעזה, כדי לגבש כתבי אישום בגין פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות.

הדיווח הבריטי טוען כי אם יורשעו, חלק מהנאשמים עלולים לקבל עונש מוות - סנקציה שלא הופעלה בישראל מאז הוצאתו להורג של אדולף אייכמן בתלייה בשנת 1962.

עונש המוות קיים בחוק הישראלי לעבירות חמורות במיוחד, אך רק אייכמן הוצא להורג בפועל. כעת, לאור הטבח בניר עוז, נשקל מחדש השימוש בעונש זה.

החלטה על עונש מוות תהווה צעד תקדימי ומשמעותי בזירה המקומית והבינלאומית, אך יש בישראל הסבורים כי יש להחיל את מלוא חומרת הדין על מבצעי הזוועות.

חמאס אדולף אייכמן מלחמת חרבות ברזל עונש מוות

 צבע אדום

art