וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
"ישראל מדכאת פלסטינים ומתערבת בסוריה": אבי הנשיא הסורי בפוסט זועם
חוסיין א-שרע, אביו של נשיא סוריה תקף את ישראל: "ישראל מדכאת את הפלסטינים בעזה ובגדה כבר שנתיים. הורסת, עוקרת וכל הגורמים באזור צופים. אבל בסוגייה הסורית לא נשתוק"
חוסיין א-שרע, אביו של נשיא סוריה אחמד א-שרע, פרסם פוסט חריף נגד ישראל בפייסבוק, בעקבות תקיפה ישראלית בסוריה בסוף השבוע סמוך לארמון הנשיאות בדמשק.
"מדינת האויב הציוני מאיימת ותוקפת את סוריה. התקיפה האחרונה הייתה נגד הארמון. התירוץ שלה הוא הגנה על הדרוזים הסורים, כאילו אכפת לה יותר מהמדינה ומהעם הסורי. זה מבוצע מתוך אמונה שהמדינה הסורית החדשה תשתוק, כפי שהיה בעבר", כתב א-שרע.
הוא הוסיף: "ישראל מדכאת את הפלסטינים בעזה ובגדה כבר שנתיים, הורסת, עוקרת, וכל הגורמים באזור צופים. אבל בסוגייה הסורית לא נשתוק. אין לנו טילי נ"מ, לא מטוסים ולא ארטילריה ארוכת טווח - אבל יש לנו עם איתן שאומן בלחימה ובחיים תחת קשיים במשך 14 שנה. אנחנו לא צריכים את כל הנשק הזה. הנשק שלנו הוא האנשים. נילחם בהם בציפורנינו ונקרא אפילו לאלה שגורשו מארצנו שילחמו איתנו. זה יגיע אליכם ממקום שאינכם יודעים. ישראל מתערבת במרקם הלאומי הסורי. תוקפנים, אנחנו יודעים מתי לשים לכם סוף".
על פי דיווח ב-Ynet, משפחתו של א-שרע בעלת שורשים בגולן הסורי. הנשיא עצמו נולד בסעודיה, גדל שם עד גיל 7, ואז עבר עם משפחתו לדמשק, העיר שאליה הגיע סבו לאחר הכיבוש הישראלי של רמת הגולן. א-שרע נפגש אתמול עם המנהיג הדרוזי בלבנון וליד ג'ונבלאט, שהגיע לביקור בארמון הנשיאות בדמשק.
