מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 23°c
חיפה 19°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
כ"א אייר התשפ"ה | 19.05.2025
תל אביב 21°c
באר שבע 23°c
חיפה 19°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הטיפ של השפים להפשיר חזה עוף קפוא במהירות – בלי לפגוע בטעם

שכחתם להפשיר את חזה העוף? כך תעשו זאת נכון: שיטה פשוטה ובטוחה להפשרת עוף תוך פחות מחצי שעה – בלי להסתכן, בלי מיקרוגל, ובלי לאבד מהטעם

הטיפ של השפים להפשיר חזה עוף קפוא במהירות – בלי לפגוע בטעם
חזה עוף פיקנטי בטעם של על האש צילום: ורד כהן

רגע לפני שאתם נכנסים למטבח לבשל ארוחת ערב טעימה, אתם מגלים שחזה העוף שהכנתם מראש – עדיין קפוא כמו לבנת קרח. נשמע מוכר? בדיוק בשביל זה יש שיטה פשוטה, יעילה ובעיקר בטוחה שתאפשר לכם להפשיר חזה עוף קפוא בפחות מחצי שעה – מבלי להשתמש במיקרוגל ומבלי לסכן את בריאותכם.

חוקר המזון שגילה את הסוד

המקובל לחשוב כי יש להפשיר מזון קפוא לאט, אך חוקר המזון הנודע הרולד מק'גי מצא כי הפשרה מהירה במים חמים אינה מסוכנת – כל עוד מדובר בזמן קצר, שאינו מאפשר כניסה לאזור הסיכון של טמפרטורות.

ההכנה: חשוב לשים לב

• התחילו עם נתחים דקים יחסית – בעובי של עד כ־2.5 ס"מ.
• הקפידו שחזה העוף יהיה אטום היטב בשקית סגורה (כמו זיפלוק) – אין מקום לעוף רטוב מדי.

שלב אחר שלב: כך תפשירו חזה עוף במהירות ובבטחה

  1. מלאו קערה במי ברז חמים.

  2. מדדו את הטמפרטורה – עליהם להגיע ל־140 מעלות פרנהייט (כ־60 מעלות צלזיוס).

  3. טבלו את חזה העוף הקפוא (בתוך השקית הסגורה).

  4. ערבבו את המים מדי פעם – כדי למנוע היווצרות אזורים קרים.

  5. תוך 30 דקות או פחות, חזה העוף יופשר ויהיה מוכן לבישול.

שימו לב: ייתכן שהקצוות ישנו מעט את צבעם – זה לא בישול אלא תגובה לחום, ואין לכך כל השפעה על הטעם או האיכות.

מתאים גם לנתחי בשר אחרים

השיטה הזו עובדת היטב גם עם סטייקים וצלעות – בתנאי שהם בעובי דומה (עד 2.5 ס"מ). כך שתוכלו להיערך לכל מתכון, גם כששכחתם להפשיר מראש.

חזה עוף הפשרה סטייק צלעות טיפים

 צבע אדום

art