סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
הרמטכ"ל ללוחמי השייטת: "מוציאים עשרות אלפי צווים, נפעל באזורים נוספים בעזה"
הרמטכ״ל אייל זמיר שוחח עם לוחמי שייטת 13, ואמר להם: "מוציאים עשרות אלפי צווים לאנשי המילואים כדי להעצים ולהרחיב את הפעולה בעזה - מגבירים את הלחץ במטרה להשיב את אנשינו ולהכריע את חמאס"
הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר, ביקר היום (א׳) בשייטת 13 בבסיס ״עתלית״ עם מפקד זרוע הים, אלוף דוד סער סלמה, מפקד שייטת 13, אלוף-משנה א׳ ומפקדים נוספים.
במהלך הביקור, הוצגה לרמטכ״ל סקירה על המבצעים והיכולות שהפעילה השייטת במלחמה. הרמטכ״ל שוחח עם לוחמי היחידה על עשייתם בגזרות השונות וציין את הערכתו על פועלם.
הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר: ״השבוע אנחנו מוציאים עשרות אלפי צווים לאנשי המילואים שלנו כדי להעצים ולהרחיב את הפעולה שלנו בעזה. אנחנו מגבירים את הלחץ במטרה להשיב את אנשינו ולהכריע את החמאס. נפעל באיזורים נוספים ונשמיד את כל התשתיות מעל ומתחת לקרקע".
"אתם, לוחמי השייטת, יחידה ייחודית שפעלה לאורך המלחמה בהצטיינות והביאה להישגים משמעותיים בעזרת יכולותיה המיוחדות. נמשיך לחזק את המימד הימי - פעולות מיוחדות בים ומהים, כחלק מהיכולות האסטרטגיות של צה״ל ומדינת ישראל".
זמיר סיכם: "הערכה רבה לכל אנשי המילואים שלנו, השילוב של כל הכוחות יחד - סדיר, קבע, מילואים, חזית ועורף, זה מה שאנחנו צריכים בשביל לעמוד במשימות שלנו".
