מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הנמל בחודיידה נפגע אנושות, זה מפעל הבטון שהותקף | פרטים חדשים על התקיפה הנרחבת בתימן

חיל האוויר תקף בעומק של כ־2,000 ק"מ מתל אביב, בתגובה לשיגורי טילים וכלי טיס לעבר ישראל. בצה"ל מדגישים: "הנמל מהווה מקור להכנסת אמל"ח איראני ולבניית תשתיות צבאיות"

הנמל בחודיידה נפגע אנושות, זה מפעל הבטון שהותקף | פרטים חדשים על התקיפה הנרחבת בתימן
התקיפה בתימן צילום: רשתות ערביות

חיל האוויר אישר כי תקף הערב (שני) מטרות טרור בתימן, במסגרת מבצע שכונה "עיר נמלים". התקיפה, שבוצעה בתיאום עם ארצות הברית, כוונה נגד נמל חודיידה וסביבתו – מוקדים שהוגדרו בצה"ל כמרכזי פעילות של שלטון הטרור החות'י.

בהודעת דובר צה"ל נמסר כי "צה"ל תקף מטרות טרור של שלטון הטרור החות'י בנמל הימי חודיידה ובסביבתו בתימן כ־2,000 ק"מ משטח הארץ".

התקיפה, שבוצעה באמצעות מטוסי קרב, כללה השמדת תשתיות טרור לאורך רצועת החוף, בתגובה לגל השיגורים שביצעו החות'ים לעבר שטח מדינת ישראל – בהם שיגור הטיל שפגע אמש בשטח נתב"ג.

על פי הודעת צה"ל, הנמל הימי בחודיידה מהווה "מקור הכנסה מרכזי עבור שלטון הטרור החות'י", ומשמש להעברת אמצעי לחימה שמקורם באיראן, ציוד צבאי וציוד נוסף לצורכי טרור.

עוד הותקף מפעל הבטון "באג'יל" שממוקם מזרחית לעיר חודיידה. לדברי צה"ל, מדובר "במשאב כלכלי חשוב של שלטון הטרור החות'י, המשמש לבניית המנהרות והתשתיות הצבאיות". בצה"ל הדגישו כי פגיעה במפעל זה היא גם פגיעה ביכולת ההתעצמות של הארגון ובמנועים הכלכליים שלו.

בהודעת דובר צה"ל נאמר גם כי "שלטון הטרור החות'י פועל בשנה וחצי האחרונות בהכוונה ובמימון איראני, על מנת לפגוע בישראל ובנות בריתה, לערער את הסדר האיזורי ולשבש את חופש השיט העולמי".

התקיפה התבצעה יממה וחצי לאחר שטיל ששיגרו החות'ים התפוצץ לראשונה בתוך נתב"ג. בישראל אישרו כי צה"ל עומד מאחורי התקיפה, וציינו כי מדובר במבצע רחב בהובלת חיל האוויר, שבוצע בתיאום עם צבא ארצות הברית.

"התקיפה בוצעה במקביל לתקיפה אמריקנית", מסר גורם ביטחוני ישראלי. לדבריו, "הוטלו 50 חימושים. השמדנו את נמל חודיידה ומפעלים לייצור בטון ששימשו לייצור מפעלי נשק. מדובר בתקיפה חזקה מאוד – ולא האחרונה. נגמרו המשחקים".

בערוצים ערביים דווח כי בין היעדים שהותקפו גם "מפעל מלט באג'ל", מזרחית לחודיידה, וכי ישנם הרוגים ופצועים. בסעודיה דווח כי למעלה מ־30 מטוסים ישראליים השתתפו בתקיפה, שבוצעה נגד תשע מטרות שונות.

מוקדם יותר, פרסם ראש הממשלה בנימין נתניהו סרטון שבו אמר כי הוא בדרכו לבסיס הקריה – מבלי להיכנס לפרטים.

החות'ים האשימו את ישראל בניסיון לייצר זעם עממי בתימן: "ישראל תקפה אתרים כלכליים כי לא הצליחה להגיע לאתרים צבאיים. היא ספגה הפסדים כבדים בעקבות התקיפה שלנו בנתב"ג". במקביל, הודיעה חברת הנפט בצנעא כי החלה להפעיל תוכנית חירום בתחנות הדלק, בשל הפגיעה ביכולת הפריקה של מכליות הדלק.

 

תימן

 צבע אדום

art