מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
כ"א אייר התשפ"ה | 19.05.2025
תל אביב 20°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המתכון הכי מוצלח לאורז פרסי אותנטי

איך מכינים אורז פרסי אותנטי? הנה דרך ההכנה שעוברת מדור לדור וגם אתם יכולים ללמוד ולהנות מתוצאה מושלמת!

המתכון הכי מוצלח לאורז פרסי אותנטי
אורז פרסי אותנטי צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 ק"ג אורז
  • 2 תפוחי אדמה פרוסים
  • 1 בצל פרוס
  • תבלינים: מלח. כמון. חצי כפית כורכום. זרעי כמון/כוסברה)

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים 3/4 סיר מים עם כף מלח
  2. מוסיפים את האורז.
  3. לאחר כ- 10 דקות מערבבים את האורז, לאחר המשך הבישול כשהאורז חצי מבושל מסננים.
  4. שמים סיבוב שמן בסיר מעליו מניחים פרוסות ת"א ובצל ומפרזים תבלין כמון וכורכום, זרעי כמון או כוסברה ועל הכל שופכים חזרה את האורז לסיר.
  5. מניחים על אש נמוכה כ-20 דקות. מוסיפים מעל כחצי כוס שמן וכחצי כוס מים רותחים וכף מלח ומערבבים מעט.
  6. מבשלים עוד כרבע שעה ומכבים.

 צבע אדום

art