עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
שלא תגידו 'לא ידענו': חומוס פול ישראלי טעים במיוחד! (מומלץ לאכול חם)
פעם נסענו לקניות - בוקר שלם במרכז הקניות של העיר, בדרך חזור נזכרנו שאין ארוחת צהריים מוכנה בבית, והאמת, היינו מדיי רעבים כדי לחשוב מה להכין, פתאום, באמצע מרכז התעשייה בו עברנו גילינו חומוסיה בהכשר מצויין, אז עצרנו את הרכב קנינו כמה מנות של חומוס פול, נסענו הביתה לטעום את הפלא הזה ופשוט התלהבנו!
מצרכים:
(כ-10 מנות)
לחומוס:
- 2 קופסאות שימורים של גרגרי חומוס
- 1/2 כוס שמן זית
- 2/3 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס מים
- כפית גדושה מלח
- חצי פלפל חריף ירוק
- 3 שיני שום
- צרור כוסברה
לפול:
- 1 שקית פולים קפואים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מיץ לימון
- כף גדושה מלח
לתוספת: ביצים מבושלות קשות כמספר הסועדים + פיתות טריות
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל מצרכי החומוס בבלנדר עד לקבלת בלילה חלקה. אפשר להוסיף שמן זית או מעט מים אם תוך כדי הטחינה הבלילה קשה עדיין.
- מבשלים את הפול כ-40 דקות עד לריכוך, מסננים מהמים ומחזירים לסיר. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים בבלנדר מוט או בבלנדר רגיל.
- מרתיחים ביצים וקולפים.
- מסדרים בצלחת: חומוס, פול, ביצה פרוסה מעל, מזלפים מסביב שמן זית ומיץ לימון – בקטנה.
- הערה קטנה וחשובה – זה מתכון שנראה קליל, אבל האמת שהמנה הזו פשוט מפוצצת וכבדה, תשימו כמות בחצי צלחת ואז תחליטו אם לאכול עוד…
בתיאבון!!
