ירון אברהם: גורם בכיר: מדובר בצעד זמני של כשבוע עד השלמת הקמת מרכזי החלוקה, שרובם יהיו בדרום הרצועה בשליטה ביטחונית של צה"ל ושיתופעלו על-ידי חברות אמריקניות אזרחיות.
השף הראשי עושה סוף לוויכוח: זה המקום הכי בטוח לשמור בו חרדל
האם חרדל שייך למקרר או למדף? שף החברה שמאחורי French’s חושף את התשובה שמסיימת את הוויכוח – ונותן גם טיפים לשמירה על טעם ומרקם מושלם

חברת French’s סיימה את הוויכוח: זה המקום הכי נכון לשמור בו חרדל. האם החרדל שלכם שייך למקרר כמו הקטשופ, או למדף כמו הרוטב החריף? הנה ההנחיה הרשמית – יש מקום אחד שבו החרדל יישמר הכי טוב לאורך זמן.
בין אם אתם אוהבים אותו חריף, גרוס או פשוט צהוב קלאסי – השאלה היכן לשמור את החרדל לאחר פתיחתו עולה שוב ושוב. עכשיו מגיעה התשובה הסופית – היישר מהמומחים של French’s שפורסמה ב-allrecipes.
לפי הד"ר הדר כהן אבירם, שף ראשי ומנהלת פיתוח קולינרי בקבוצת מק'קורמיק (החברה האם של French’s), יש תשובה ברורה:
-
לפני הפתיחה – אפשר לשמור חרדל בטמפרטורת החדר ובמקום חשוך.
-
אחרי הפתיחה – החרדל חייב לעבור למקרר.
הקור והחושך לא רק שומרים על טריות וטעם, אלא גם מונעים צמיחה של חיידקים.
טיפ שימושי במיוחד
לפי כהן אבירם, חשוב גם לוודא שפקק החרדל לא נשבר או נפגם – זה שומר על אחידות המרקם. ולידיעה לחובבי French’s: הפקק נפתח עד הסוף עד ששומעים "קליק", מה שמפחית את הופעת הקרום היבש שמצטבר לפעמים.

כמה זמן מותר לחרדל לעמוד מחוץ למקרר?
אם אתם בעניין של חרדל בטמפרטורת החדר – פשוט מזגו כמות לצלחת ותנו לה להתחמם מחוץ למקרר. אך אם אתם מארחים פיקניק או מנגל – שימו לב: לפי הנחיות ה-FDA, אסור להשאיר מזון בטווח של 40–140 מעלות פרנהייט (4–60 מעלות צלזיוס) ליותר משעתיים, או שעה אחת בטמפרטורה חמה במיוחד (מעל 32 מעלות).
חרדל שעמד יותר מדי זמן? לא רק הטעם נפגם – גם הבטיחות הבריאותית בסכנה.
כמה זמן מחזיק חרדל?
לכל בקבוק חרדל יש תאריך תפוגה מומלץ, אך בפועל – משך החיים תלוי בכמה זמן הוא יושב מחוץ למקרר וכמה פעמים נפתח. ברגע שהחרדל מאבד מהחמיצות והטעם החזק – זה סימן להחליפו.
עם זאת, לא חייבים לזרוק. חרדל בסוף חייו יכול להפוך למרינדה, רוטב סלט או מטבל נהדר.