פרמדיק מד"א ענבר גרין וחובש מד"א נפתלי הלברשטט שהגיעו לזירה ברמת גן סיפרו: "ראינו עשן שעולה מבניין עם הרס רב, שברי זכוכיות, מבין ההריסות ראינו 2 נפגעים מחוסרי הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות קשות בגופם. ביצענו בדיקות רפואיות, אך הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם במקום"
האפשרות שנבחנת בירושלים ווושינגטון: ממשל אמריקאי בעזה
לפי הדיווח, ההתייעצויות התמקדו בממשל זמני שיוביל גורם אמריקני - שיפקח על מה שקורה ברצועה, עד פירוזה וייצובה - ועד ש"ממשל פלסטיני מעשי" יקום שם
ארה"ב וישראל קיימו דיונים על האפשרות שארה"ב תקים ממשל זמני ברצועת עזה אחרי המלחמה. כך פורסם ב'רויטרס' מפי חמישה גורמים המעורים בפרטים.
לפי הדיווח, ההתייעצויות, "בדרג גבוה", התמקדו בממשל זמני שיוביל גורם אמריקני - שיפקח על מה שקורה ברצועה, עד פירוזה וייצובה - ועד ש"ממשל פלסטיני מעשי" יקום שם.
על פי הדיווח, בדיונים הראשוניים לא עלה כמה זמן יימשך הממשל הזמני האמריקני בעזה - והנושא יהיה תלוי במצב בשטח.
המקורות שצוטטו בדיווח ברויטרס אמרו כי מדינות נוספות יוזמנו להיות חלק מהממשל בעזה. לדבריהם, הממשל ייעזר בטכנוקרטים פלסטינים - אבל חמאס או הרשות הפלסטינית לא יהיו חלק. המקורות הבהירו שלא ברור אם אכן יושג הסכם בנושא - והדיונים לפי שעה לא התקדמו, כולל בנוגע לשאלה מי ימלא את תפקידי המפתח.
"אנחנו רוצים שלום - ושחרור מיידי של החטופים", אמרו במחלקת המדינה האמריקנית בתגובה לדיווח. "אנחנו עומדים לצד ישראל - ותומכים בשלום". בחמאס דחו את הרעיון ומסרו כי העם הפלסטיני צריך לבחור את שליטיו בעצמו.
