אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
האיראנים שנעצרו בבריטניה תכננו לתקוף את שגרירות ישראל בלונדון
אזרחים איראנים שנעצרו בבריטניה בסוף השבוע האחרון תכננו פיגוע בשגרירות ישראל בלונדון. לפי הדיווח, הפשיטה שבה נלכדו האיראנים הייתה שעות בלבד לפני שתכננו להוציא את המתקפה המתוכננת
האיראנים שנעצרו ביום שבת האחרון ברחבי בריטניה, תכננו לתקוף את שגרירות ישראל בלונדון. שבעה גברים, בהם ארבעה אזרחים איראנים, נעצרו במקומות שונים ברחבי אנגליה ביום שבת האחרון.
החשודים תכננו פיגוע בשגרירות ישראל בקנזינגטון, שבמערב לונדון. המשטרה סירבה לפרסם את פרטי הפיגוע המתוכנן, אך ה"טיימס" וה"טלגרף" דיווחו כי השגרירות הישראלית הייתה המטרה העיקרית.
היחידה ללוחמה בטרור פשטה על בית ברוצ'דייל - מנצ'סטר, ועצרה את אחד החשודים. הגברים האחרים נעצרו בסווינדון, מערב לונדון ובסטוקפורט.
כזכור בפשיטה דרמטית ברוצ'דייל, שנערכה בשבת בערב, תיארו תושבים פיצוץ אדיר, שימוש בחומרי נפץ וצעקות, כשצוות חמוש פרץ לבית מגורים ועצר את החשוד. תושבת השכונה סיפרה ל־Daily Mail: "הילדים רצו הביתה בצעקות שיש בחוץ אנשים עם קסדות, מסכות ואקדחים. רגע אחרי זה – פיצוץ עז וצעקות".
במעצר נוסף בסווינדון, לפי עדות שפורסמה ב־BBC, הגיעו שישה אנשי ביטחון בלבוש אזרחי לבית קפה, הזמינו קפה ומאפה, ולאחר שעקבו אחרי החשוד ביציאה – זינקו עליו ועצרו אותו.
שרת הפנים הבריטית איבט קופר אישרה כי המבצע משקף "את אחד האיומים הבולטים ביותר על ביטחון הממלכה בשנים האחרונות", והוסיפה כי החקירה כוללת גם אזרחים איראנים, "מה שמעיד על המורכבות של האיומים לביטחון הלאומי שלנו".
