אברהם פריינד: בין הסעיפים החדשים הקשים שיולי אדלשטיין הוסיף בטיוטת החוק: הליך הפטור לבחורי ישיבות יחל רק לאחר קבלת שיבוץ הבחור ביחידה צבאית. כלומר, רק לאחר סיום המיונים, הבחורים יוכלו לקבל פטור עבור לימוד תורה. כל בחור ישיבה יצטרך להעביר כל יום בכניסה וביציאה מהישיבה טביעת אצבע.
נשיא סוריה מודה: מקיימים שיחות לא ישירות עם ישראל
נשיא סוריה אחמד א-שרע אמר בהצהרה לצד נשיא צרפת מקרון כי מדינתו אכן מנהלת מגעים בלתי ישירים עם ישראל. לדבריו, "אנו מנהלים שיחות עקיפות עם ישראל באמצעות מתווכים להרגעת המצב"

נשיא סוריה אחמד א-שרע (אבו מוחמד אל-ג'ולאני) אמר בהצהרה משותפת עם נשיא צרפת עמנואל מקרון כי סוריה מקיימת שיחות לא ישירות עם ישראל באמצעות מתווכות - זאת לדבריו כדי למנוע "אובדן שליטה".
א-שרע אמר במסיבת עיתונאים באליזה עם נשיא צרפת מקרון: "שוחחנו על המצב בגבול ועל האיומים הישראלים המתמשכים. היא תקפה רק בשבוע האחרון 20 פעמים בתקיפות נהרגו 4 אזרחים ונפצעו 6 בתירוץ של "הגנת המיעוטים". בסוריה העתידית אין מקום לסכסוכים עדתיים ולתוקפנות נגד הריבונות הסורית מגורמים חיצוניים".
נשיא סוריה א-שרע הודה בקיום מגעים עם ישראל: "אנו מנהלים שיחות עקיפות עם ישראל באמצעות מתווכים להרגעת המצב ולמנוע אובדן שליטה משני הצדדים".
גורם סורי בכיר, ממתנגדי משטר אסד, אמר הערב ל-i24NEWS כי בפגישה שהתקיימה באפריל, עליה דווח לראשונה מוקדם יותר היום, השתתפו גם גורמים ישראליים, אנשי מודיעין וביטחון לשעבר, שהוגדרו בפגישה "אורחים לא רשמיים". לצידם נכחו אנשי מודיעין וביטחון מסוריה. הגורמים השונים דיברו על הסדרי ביטחון, לרבות על החרמון הסורי.
מוקדם יותר היום דווח כי איחוד האמירויות הקימה ערוץ חשאי לשיחות בין ישראל לסוריה. המגעים העקיפים מתמקדים בענייני ביטחון ומודיעין ובניית אמון בין שתי המדינות, כך מסר אדם בעל ידע ישיר בנושא, כולל מקור ביטחוני סורי וגורם מודיעיני אזורי.
השיחות החלו מספר ימים לאחר ביקורו של נשיא סוריה, באיחוד האמירויות הערביות ב-13 באפריל. מקור במודיעין אמר כי בין היתר היו מעורבים בשיחות גורמי ביטחון של איחוד האמירויות הערביות, גורמי מודיעין סוריים וגורמי מודיעין ישראלים לשעבר.