ירון אברהם: עו"ד אורלי עדס, מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית לשעבר על חשיפת הפרשה: "החשדות להשפעה פסולה מחייבים בדיקה יסודית וממצה עד לחקר האמת. דווקא בשעה הזו, חשוב לנהוג באחריות, להמתין לממצאי החקירה ולהימנע מהסקת מסקנות מוקדמות". עוד מסרה עדס: "אסור להקל ראש בחשדות, אך באותה מידה אסור להפוך חשדות שטרם התבררו לקביעות עובדתיות שמערערות את אמון הציבור בתוצאות. יש לאפשר לגורמים המוסמכים להשלים את עבודתם, להגיע לחקר האמת ולפעול בהתאם לממצאים"
נפתח נגדכם תיק פלילי? אל תפתחו את זה!
הודעת כזב- אזהרה לציבור! בימים האחרונים מופצות הודעות באופן אקראי לדואר האלקטרוני ובהודעות SMS של אזרחים. בנוסף, לתוכן ההודעה מצורף קישור להורדת פרטי התיק והמסמכים הנלווים לכאורה
משטרת ישראל מזהירה את הציבור מפני גל הודעות כזב המופצות בימים האחרונים באמצעות דואר אלקטרוני והודעות SMS, תחת הכותרת המטעה "נפתח נגדך תיק פלילי"
בהודעות הפיקטיביות, המופצות באופן אקראי לאזרחים, מצורף קישור המיועד לכאורה להורדת פרטי התיק והמסמכים הנלווים. משטרת ישראל מדגישה באופן חד משמעי כי מדובר בהודעות כוזבות שאינן נשלחות על ידי משטרת ישראל או גורם מטעמה.
המשטרה קוראת לציבור לגלות עירנות ומשנה זהירות, ובשום אופן לא ללחוץ על הקישור המצורף להודעות אלה.
לחיצה על קישורים מסוג זה עלולה להוביל להשתלת תוכנות זדוניות במכשיר הטלפון או במחשב, לגניבת מידע אישי ורגיש, ואף לנזקים כספיים משמעותיים.

